Nou web de l’Arquebisbat de Barcelona

image

(Diumenge, 16/05/2010)

Per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que se celebra coincidint amb la festa de l’Ascensió del Senyor al cel, el Papa Benet XVI ha escollit el tema de les noves tecnologies com a font d’unes noves relacions. El lema d’enguany és: “El sacerdot i la pastoral en el món digital: els nous mitjans al servei de la Paraula”.

En el missatge publicat amb motiu d’aquesta jornada, que el Sant Pare fa públic cada any el 24 de gener, festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes, Benet XVI reconeix que les noves tecnologies digitals estan provocant grans transformacions en els models de comunicació i en les relacions humanes.

Tal com ens recorda el nostre pla pastoral, ens cal que tota la nostra Església diocesana sigui missionera. Nosaltres també hem volgut apropar-nos al món digital. Per això, la Delegació de Mitjans de Comunicació Social del nostre Arquebisbat ha estat treballant intensament en una nova pàgina web de l’Arquebisbat, que en el dia d’avui inaugurem. Un web dinàmic, interactiu, amb  presentacions multimèdia, que permet una fàcil navegació pels seus múltiples continguts, que es procuraran oferir en cinc idiomes… Un mitjà d’informació actualitzat que s’anirà complementant amb l’aportació de les parròquies i de les diverses institucions diocesanes. Podreu visitar-la al www.arqbcn.cat

Vol ser la nostra col·laboració diocesana a “exercir la diaconia de la cultura en el continent digital”, com ens diu el Sant Pare, i part de la nostra presència eclesial en “el nou pati dels gentils” que són avui dia els nous mitjans de comunicació digital. La nostra Església diocesana ha d’ésser present de manera activa, plena i anunciadora de la bondat de Déu enmig del mar de les xarxes digitals.

Hem volgut fer realitat el que ens va dir Benet XVI: “les noves tecnologies digitals estan provocant grans transformacions en els models de comunicació i en les relacions humanes. Aquests canvis tenen més relleu encara entre els joves… l’anomenada generació digital”. “Exhortant-los a portar al món digital el testimoniatge de la seva fe”, convidant-los a la “tasca d’evangelitzar aquest continent digital”.

Aquesta renovació contribuirà també a preparar més eficaçment la propera visita del Sant Pare Benet XVI a Barcelona, el 7 de novembre d’enguany, amb motiu de la consagració del Temple de la Sagrada Família.

Aprofito l’ocasió del nou web per reiterar-vos la voluntat de servei de la diòcesi per tal de, com ens diu el Sant Pare en el seu missatge, “amb l’Evangeli a les mans i al cor…, continuar preparant els camins que condueixen a la paraula de Déu, sense descuidar una atenció particular a qui està en actitud de recerca. Encara més, procurant mantenir viva aquesta recerca com a primer pas de l’evangelització”.

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal arquebisbe de Barcelona

VERSIÓ ÀUDIO