Pàgina d'inici > Crítiques > Cinema

XIIIa. Setmana del Cine Espiritual (II)

Els més petits també compten amb dues opcions per gaudir d’aquesta nova edició que els permetrà aprofundir des de l’audiovisual en la creació

Després de donar a conèixer cinc de les capçaleres que coronaran la Setmana del Cinema Espiritual (El Ressucitat, Little Boy, Francisco. El Padre Jorge, Ghadi, Si Déu vol) faltaven dues més dirigides als alumnes més menuts:  Atrapa la bandera i una adaptació del llibre del Petit Princep.


Atrapa la Bandera (Enrique Gato)

El Mike, un nen de 12 anys, viu en el si d’una família d’astronautes que es troba en situació de crisi. El jove, amant del surf, s’endinsarà en una aventura on haurà d’evitar que un ambiciós multimilionari conquereixi la lluna. Aquest ho intentarà amb l’ajut dels seus amics i del seu avi, un antic astronauta que es troba distanciat del nucli familiar. Aquesta aventura posarà al Mike en dues missions: salvar el planeta Terra d’un villà i el futur del benestar de la seva família.

Segons Mn. Peio Sánchez, la pel·lícula destinada als nens a partir de 3r de primària mostra com la cooperació sempre es bona de cara a obtenir l’objectiu de cada un i com els somnis es poden fer realitat.  

El Petit Princep (Mark Osborne)

Una nena es veu en una crisi personal per la relació de la seva mare i el seu futur. La petita s’ha educat en un tarannà seriós, rígid i amb tots els plans de futur molt organitzats per tal que quan sigui gran pugui ocupar un lloc privilegiat. La seva vida dona un gir quan coneix el seu veí, que li mostrarà un món diferent al que ella coneix on tot pot ser possible. A través d’aquest món començarà el relat d’un pilot que perdut enmig del desert, coneix un jove príncep procedent d’un altre planeta, qui li explicarà diversos detall d’on procedeix.

Setmana sobre la creació

La Setmana del Cinema Espiritual enguany arriba a laXIIIa edició amb el lema ”“Digues més bé Creació, que pretén continuar amb el propòsit de l’encíclica Laudato Si’ del Papa Francesc.

Aquesta consigna la va pronunciar el mateix arquitecte Antoni Gaudí quan, un dia, un del gremi va admirar les “formes de la naturalesa” plasmades a la Sagrada Família, i Gaudí li va dir: “Digues més ve Creació”. D’aquesta manera la creació es converteix en el nucli de de totes les produccions proposades en aquesta nova edició. Segons el promotor del cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez, “contemplar la naturalesa com a creació de Déu i proposar el compromís de cuidar d’ella, ha estat una prioritat en el moment de fer la selecció de pel·lícules”.

 

 

T'interessarà ...