Vols especialitzar-te en la Pastoral Sanitària?

L’Escola “Nostra Senyora de la Salut” organitza un any més el Curs biennal d’Agents de Pastoral, que compleix el seu 25è aniversari

L’Escola de Pastoral “Nostra Senyora de la Salut” dels Centres Socio-Sanitaris Catòlics de Catalunya organitza un any més el Curs biennal d’Agents de Pastoral. L’entitat, associada a l’Institut Internacional de Teologia Pastoral Sanitària de Roma, organitza  un curs que aquest any compleix el seu 25è aniversari.

Es tracta d’una iniciativa que serveix per adquirir una formació especialitzada en la intervenció pastoral en el món de la salut. La Secretària General, la germana Antonia Ortiz,  va explicar l’objectiu del curs. “La finalitat és que la gent es prepari en els temes més importants com l’ètica, l’evangelització, els cursos de relació d’ajuda, tot allò que serveix per a poder oferir un servei molt positiu dins la Pastoral Sanitària”, 

Destinataris

El pla d’estudis, que s’imparteix presencialment un dia a la setmana durant la tarda, inclou la formació teològica i antropològica sobre l’atenció als malalts. El curs va adreçat a persones que estiguin vinculades a l’àmbit de la salut.

“Religiosos, sacerdots, diaques, professionals o voluntaris. L’escola està oberta per a tots ells. També és bo constatar que els que han fet aquest curs ja fa anys tenen la oportunitat de fer un reciclatge, bé seguint tot el curs, o bé fent mòduls”, va aclarir la germana Pilar.

A més aquests estudis tenen interessants sortides professionals. “Per a tots els serveis religiosos, com per exemple els hospitals. A molts d’ells hi ha agents de pastoral sanitària que han realitzat aquests cursos”, va afegir la germana Antonia.  

Després dels 2 anys de formació es tindrà accés diploma que s’atorga conjuntament amb el Camillianum de Roma. Es tracta d’una curs, que tothom que l’ha provat, el recomana. Com el cas de la Núria, una de les estudiants que ja ha completat el primer curs. “És molt interessant. Destaco la qualitat dels docents. El compartir classe religiosos i seglars és una experiència enriquidora. Descobreixes el sector de la sanitat i la salut des de una perspectiva diferent”.   

T'interessarà ...

23 Maig, 2019
La Parròquia de Sant Agustí del Raval es tenyeix de vermell per celebrar la festivitat de la patrona dels impossibles amb el bisbe Antoni Vadell
22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món