Viure cada nou curs del Seminari com si fos el primer, l’últim i l’únic

Comença un nou període lectiu amb onze nous seminaristes, que van ser presentats al Cardenal Sistach en la inauguració oficial del curs

En total, l’Església de Barcelona ja compta amb 31 seminaristes. I és que, aquest any, s’han gairebé duplicat les vocacions sacerdotals. El Seminari Conciliar s’encarrega d’acollir a aquests joves seminaristes de les diòcesis de Barcelona i Sant Feliu de Llobregat en el seu dia a dia i proveir-los d’una formació acadèmica i espiritual dedicada plenament a Déu. Aquest dilluns es va inaugurar oficialment el nou curs, amb la presència del Cardenal Sistach, el bisbe Agustí Cortés i Mn. Turull, rector del Seminari.

Parlaments

Després de fer una petita pregària tots plegats, Mn. Turull va presentar a cada bisbe els seus seminaristes. Un per un es van anar aixecant i van saludar els seus respectius bisbes. Posteriorment, Mn. Turull va aconsellar als seminaristes que gaudissin del curs i que el visquessin com si hagués de ser “el primer, l’últim i l’únic”. El rector del seminari també va destacar que, al llarg del curs, el Seminari i la FTC acolliran grans esdeveniments, com el Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats i que, per tant, tots els seminaristes hauran d’ajudar a crear un bon clima entre els bisbes participants.

Per la seva banda, el Cardenal Sistach va destacar la importància de les vocacions i va animar els joves en el seu camí vers el sacerdoci. També va dedicar unes paraules al Congrés Internacional de Pastoral de les Grans Ciutats i al suport del Papa Francesc.

Laudes i missa

Un cop finalitzats els parlaments, els seminaristes es van dirigir a la capella per resar laudes i participar en la missa, presidida pel Cardenal Sistach. I, per últim, van sopar en germanor al Seminari, de manera que l’Arquebisbe de Barcelona va poder dialogar més amb als seminaristes de l’arxidiòcesi.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost