Visita Pastoral als Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família

Carta del Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluís Martínez Sistach, als fidels sobre les properes Visites Pastorals de enguany als Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família Benvolguts diocesans, Em plau lliurar-vos aquesta carta per a comunicar-vos que la Visita Pastoral la realitzaré aquests mesos als Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família. Encara que es concreti en aquests dos [...]

Carta del Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluís Martínez Sistach, als fidels sobre les properes Visites Pastorals de enguany als Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família

Benvolguts diocesans,

Em plau lliurar-vos aquesta carta per a comunicar-vos que la Visita Pastoral la realitzaré aquests mesos als Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família. Encara que es concreti en aquests dos arxiprestats, la Visita Pastoral interessa tota l’Arxidiòcesi i demana la pregària de tots els diocesans.

La Visita Pastoral contribueix al bé espiritual de les parròquies, comunitats, institucions i realitats eclesials dels arxiprestats on se celebra. La presència del Pastor diocesà contribueix sempre a donar sentit de pertinença a l’Església diocesana, sentit de diocesanitat. Cada parròquia forma part d’un arxiprestat i això demana que es faci una autèntica pastoral de conjunt arxiprestal. Però les parròquies formen part, també, de l’Arxidiòcesi participant de la seva naturalesa i missió eclesial.

Penso que la Visita Pastoral és un autèntic temps de gràcia i una expressió de la presència espiritual del Pastor diocesà entre els seus fidels. Amb aquestes actituds tots ens disposem a celebrar aquesta VisitaPastoral.

A tots els diocesans, però especialment als qui formen part dels Arxiprestats de la Puríssima Concepció i de la Sagrada Família, els demano que encomanem al Senyor aquest treball pastoral que farem amb la participació del Sr. Bisbe Auxiliar, els Vicaris Episcopals, els Arxiprestos i els Delegats Diocesans.

És també important el treball que faran les parròquies amb l’ajut del Consell Pastoral parroquial, sobre la situació pastoral de la parròquia en ordre a realitzar més eficaçment la seva missió, tal com demana el Directori per al ministeri dels bisbes. Aquesta relació ha de tenir molt present el Pla Pastoral Diocesà i l’esperit evangelitzador que proposa el Papa Francesc en l’Exhortació Apostòlica L’alegria de l’Evangeli.

Acabo amb les paraules finals de la “Pregària per a la Visita Pastoral”:

“Veniu a visitar-nos, Senyor,

per mitjà del ministeri de qui, en nom vostre,

és el nostre pare i pastor.

Que les nostres parròquies, llars, obres

i sobretot els nostres cors

s’obrin per rebre-us. Amén”.

Amb una salutació i benedicció molt cordials,  

 

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

17 Juny, 2019
L’Hospital del Sagrat Cor s’estableix a la parròquia dos dies al trimestre per atendre les necessitats bàsiques dels sense sostre
17 Juny, 2019
El sacerdot Josep María Alsina ofereix un decàleg mostrant les raons per les quals el Cor de Crist arriba als joves
14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer