Pàgina d'inici > Noticies

Visita Pastoral als arxiprestats de la Catedral i Badalona Sud

Barcelona, 21 de febrer de 2011 Benvolguts diocesans, Us escric aquestes lletres per comunicar-vos que es realitzarà durant la Quaresma i la Pasqua la Visita Pastoral als arxiprestats de la Catedral i de Badalona Sud. La Visita Pastoral és un moment important perquè facilita i intensifica fonamentalment la relació del Pastor diocesà amb els seus [...]

Barcelona, 21 de febrer de 2011

Benvolguts diocesans,

Us escric aquestes lletres per comunicar-vos que es realitzarà durant la Quaresma i la Pasqua la Visita Pastoral als arxiprestats de la Catedral i de Badalona Sud.

La Visita Pastoral és un moment important perquè facilita i intensifica fonamentalment la relació del Pastor diocesà amb els seus fidels. L’experiència de la realització d’aquesta Visita a altres arxiprestats ens diu que les parròquies, comunitats i institucions de l’arxiprestat prenen major consciència de diocesaneitat.

En la realització de la Visita Pastoral hi participaran totes les parròquies, comunitats i institucions de l’arxiprestat i m’ajudaran el Sr. Bisbe Auxiliar i Vicari General, els Vicaris Episcopals, els Arxiprestos i els Delegats diocesans, especialment els directament responsables dels tres objectius del Pla Pastoral.

La Visita Pastoral, com tot a l’Església, ha de contribuir a fer més realitat el joiós compromís d’evangelització que tenim els cristians i les comunitats i realitats d’Església. La visita apostòlica del Sant Pare Benet XVI a Barcelona, els dies 6 i 7 de novembre, amb el seu missatge ens esperona encara més per realitzar aquesta tasca eclesial. Com ens digué el Sant Pare a Barcelona, “el gran treball consisteix en mostrar a tots que Déu és el Déu de pau i no de violència, de llibertat i no de coacció, de concòrdia i no de discòrdia”.

Aquests dos arxiprestats de la Catedral i Badalona Sud formen part de la nostra estimada Església metropolitana de Barcelona i tots els diocesans ens hem de sentir involucrats amb la pregària en aquesta celebració, motiu pel qual us n’oferim una preparada per a la Visita Pastoral d’enguany.

Prego als rectors i sacerdots de les parròquies i comunitats dels arxiprestats que informin els feligresos de la imminent Visita Pastoral, del seu sentit i de les seves finalitats per tal que amb la pregària i la participació de tots doni molts bons fruits.

Amb una salutació i benedicció molt cordials,

+ Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona


PREGÀRIA PER A LA VISITA PASTORAL

Senyor Jesucrist, Vós que sou el nostre Bon Pastor,

concediu-nos als fidels de la nostra Parròquia

de comprendre i acollir el misteri de gràcia

de la Visita Pastoral del nostre Bisbe.

Que ens ajudi a descobrir el sentit de la nostra pertinença

a la Santa Església Catòlica,

a valorar la nostra dignitat de cristians,

a sentir el compromís de ser membres vius i actius

del Poble de Déu, que és el vostre Cos místic.

Feu, Senyor, que per la Visita Pastoral

rebem la Vostra Visita,

que ve a manifestar-nos el vostre amorós designi

de redempció i de pau,

a corregir les nostres falles

i a descobrir-nos nous camins de fidelitat

a l’Evangeli i al Regne de Déu,

perquè la nostra vida cristiana,

enmig de la realitat del nostre món,

es vegi enfortida i sostinguda per la vostra gràcia.

Veniu a visitar-nos, Senyor,

per mitjà del ministeri de qui, en nom vostre,

és el nostre pare i pastor.

Que les nostres parròquies, llars, obres i sobretot els nostres

cors s’obrin per rebre-us.

Amén.

T'interessarà ...