“Veritat, anunci i autenticitat de vida en la era digital” tema per la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials

[Vatican Information Service] La Santa Seu ha fet públic avui el tema escollit pel Papa per la XLV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials: “Veritat, anunci y autenticitat de vida en la era digital”. El missatge es publicarà el 24 de gener de 2011, festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes. En una [...]

[Vatican Information Service]

La Santa Seu ha fet públic avui el tema escollit pel Papa per la XLV Jornada Mundial de les Comunicacions Socials: “Veritat, anunci y autenticitat de vida en la era digital”. El missatge es publicarà el 24 de gener de 2011, festa de Sant Francesc de Sales, patró dels periodistes.

En una nota el Pontifici Consell per les Comunicacions Socials explica que el tema “està centrat en la persona humana, que és el nucli de tots el processos comunicatius. També que en una època dominada en gran part i, sovint condicionada, per les noves tecnologies, el valor del testimoni personal segueix sent essencial”.

“Apropar-se a la veritat i assumir la tasca de l’anunci requereix la “garantia” de una autenticitat de vida per part dels que treballen en els mitjans de comunicació, i especialment dels periodistes catòlics; una autenticitat de vida que no es menys necessària en la era digital”.

“La tecnologia, de per si – continua la nota – , no pot modificar o augmentar la credibilitat de un comunicador, ni pot caviar els valors de referència que guien la comunicació. La veritat ha de seguir sent el punt ferm i inalterable de referència dels nous mitjans i del món digital, allargant les fronteres de la informació i del coneixement. Pot fer idealment més propera la recerca de la veritat, que constitueix el objectiu fonamental de tots els que treballen en els mitjans de comunicació”.

Vatican Information Service

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

19 Juny, 2019
Aquest és el significat de la tradició que acull el claustre de la Catedral de Barcelona pel Corpus Christi