V aniversari de la guerra de Síria

Després de 5 anys Ajuda a l’Església Necessitada segueix donant suport a tots els sirians amb necessitats i obtenint resultats en tots els projectes d’ajuda en marxa

Ajuda a l’Església Necessitada (AIN) expressa el seu agraïment per la feina realitzada per totes les esglésies locals en aquest país que estan desenvolupant una tasca sense límits en ajudar i socórrer en aquest cinquè aniversari de la guerra de Síria.

Aquesta guerra ha provocat gairebé vuit milions de desplaçats interns, i prop de quatre milions de refugiats, segons dades de l’ACNUR. Un de cada cinc sirians ja no viu a casa seva i s’han produït 470.000 morts, segons el Centre Sirià de Recerca Política. Més de 12.200.000 de sirians necessiten ajuda humanitària per sobreviure.

La fundació de la Santa Seu Ajuda a l’Església Necessitada s’ha bolcat, a nivell internacional, per proporcionar ajuda i sosteniment a totes les comunitats. L’any 2015, han aportat un total de 3.738.000 euros.

Testimonis des de la guerra

“La resposta a aquesta guerra és l’Eucaristia”, assegura el pare Jihad de la regió d’Homs. Està a càrrec de dues parròquies al centre devastat per les bombes. Ofereix allotjament i calefacció a desenes de famílies que han de començar una nova vida.

També a Homs, els joves cristians visiten casa per casa a les famílies per detectar necessitats. En algunes hi ha situacions dures. Jorge, un nen de set anys, pateix càncer terminal. L’església ajuda a aquesta família cristiana amb medicines i béns de primera necessitat.

A la ciutat d’Alep, el cor del conflicte sirià, 300 famílies cristianes estan pràcticament en la indigència. El Daesh talla l’aigua i l’electricitat als civils, que han de sobreviure entre míssils i franctiradors. Gràcies a la germana Annie, arriba a les 550 llars menjar regularment. “AIN està ajudant-nos a fer miracles”, assegura la religiosa.

El director d’AIN a Espanya, Javier Menéndez Ros, assegura en aquest aniversari que “els cristians en aquests països amb dificultat estan provats en la fe, però nosaltres a Occident som provats en la caritat”.

Els projectes d’Ajuda a l’Església Necessitada

Entre els projectes que actualment està sostenint AIN es troben: la distribució de roba i calçat, queviures i objectes d’assessorament per a 250 orfes d’Homs i rodalies, suport a les religioses evacuades a Zeidal, sabó i altres productes sanitaris per a 430 vídues de l’arxidiòcesi de Homs, una nova escola per a 950 alumnes ja que les antigues escoles han estat destruïdes per les bombes, honoraris de missa per sacerdots catòlics sirians d’Homs, suport a sis seminaristes i allotjament, queviures, medicaments, roba, calefacció i electricitat per a 5.000 persones assistides per la Germana Annie a Alep.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost