Pàgina d'inici > Noticies

Units pel Papa una vegada més

Aquest dimecres es jugarà un partit amistós entre la selecció italiana i l’argentina en homenatge al Papa Francesc, que ha estat visitat per les plantilles en audiència privada al Vaticà. Entre els presents s’hi trobaven Lionel Messi i Gianluigi Buffon, capitans d’ambdues seleccions Fa tan sols unes setmanes, el Papa feia una comparació entre la […]

Aquest dimecres es jugarà un partit amistós entre la selecció italiana i l’argentina en homenatge al Papa Francesc, que ha estat visitat per les plantilles en audiència privada al Vaticà. Entre els presents s’hi trobaven Lionel Messi i Gianluigi Buffon, capitans d’ambdues seleccions

Fa tan sols unes setmanes, el Papa feia una comparació entre la religió i el futbol als joves presents a la platja de Copacabana, durant la Vigília. Francesc els deia: “Crec que a la majoria de vostès els agrada l’esport. I aquí, al Brasil, com en d’altres països, el futbol és una passió nacional. Doncs bé, què fa un jugador quan se’l crida per formar part d’un equip? Ha d’entrenar-se i entrenar-se molt. Així és també en la nostra vida de deixebles del Senyor”, però el Papa va anar més enllà: “Jesús ens ofereix alguna cosa més gran que la Copa del Món!”. Era el primer cop que el Papa Francesc unia el catolicisme i el món del futbol.

Aquesta unió s’ha tornat a donar aquest dimarts, quan el Papa Francesc ha rebut en audiència privada a les plantilles de les seleccions absolutes d’Itàlia i Argentina, que aquest dimecres jugaran un partit amistós en el seu honor.

Durant la visita, el Papa Francesc ha recordat als futbolistes la seva responsabilitat i els ha demanat que no s’oblidin de la seva humanitat. Entre els presents, hi havia estrelles com el jugador del FC Barcelona i capità de la selecció argentina, Lionel Messi, i el porter Gianluigi Buffon, jugador de la Juventus i capità de la selecció italiana. Els capitans d’ambdues seleccions han regalat al Papa una olivera així com una samarreta de la selecció italiana i de l’argentina.

T'interessarà ...