Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Units en harmonia

El govern de la Generalitat ha ofert una recepció, presidida pel president Artur Mas, als líders religiosos de Catalunya amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional

Autoritats de totes les religions presents a Catalunya es van donar cita amb el govern català en una recepció al Palau de la Generalitat, que marcava l’inici de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. L’acte va estar presidit per Artur Mas tot i que també va estar present la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, i el director d’Afers Religiosos, Enric Vendrell.

Un nen musulmà i una nena protestant, les dues minories religioses amb més presència a Catalunya, van iniciar l’acte llegint el missatge que el secretari general de les Nacions Unides, Ban Kimoon, ha difós amb motiu de la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional. Ben atents estaven tots els presents, que amb concòrdia es van anar saludant entre ells tot just entrar a la Sala Sant Jordi del Palau.

Realitat cultural

El jesuïta Xavier Melloni, membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa, va arrodonir aquest missatge de la ONU dedicant unes paraules a l’harmonia entre totes les confessions: “La capacitat de saber conviure harmoniosament és la prova de foc per la nostra autenticitat i profunditat religiosa”.

Posteriorment, el president Mas va prendre la paraula per destacar la importància de la comunió entre religions, característica irrefutable de la societat catalana: “Les confessions religioses no s’han de tancar en elles mateixes, sinó que s’han d’obrir al conjunt de la ciutadania. (…) La religió forma part de la pròpia realitat cultural del país, que és molt diversa, i és bo que el conjunt de la nostra societat ho sàpiga apreciar”.

L’origen de la trobada

L’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar el 20 d’octubre de 2010 la resolució 65/5 que proclama la primera setmana de febrer de cada any com la Setmana Mundial de l’Harmonia Interconfessional entre totes les religions, confessions i creences. La mateixa resolució insta tots els estats a donar-hi suport durant aquesta setmana al missatge d’harmonia interconfessional.

T'interessarà ...