Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Unitat no és uniformitat

La I Trobada Juvenil de Moviments Cristians i Carismes va comptar amb una eucaristia presidida pel bisbe auxiliar de Barcelona, Sebastià Taltavull

“Anem i Anunciem”. Així es titula la I Trobada Juvenil de Moviments Cristians i Carismes diversos que va organitzar el passat diumenge la Delegació de Joventut a la parròquia de Sta. Anna. Joves de moviments diferents van debatre sobre com anunciar Jesús i van compartir carismes sota una reflexió:  unitat no suposa uniformitat. Neocatecumenals, focolars, del moviment Regnum Christi, Comunió i Alliberament, Renovació Carismàtica Catòlica, del Casal Loiola, Acció Catòlica, Avilistes, Christifideles Laici, de l’entorn de l’OPUS o joves de parròquia van gaudir d’aquesta iniciativa.  

“Es tracta de veure com dins de l’Església, que som un grup molt variat, amb gent molt diversa, hi ha quelcom que ens uneix i ens fa ser Església i ens fa ser cristians”, va remarcar Lluís Sitges, un dels organitzadors.

La trobada va iniciar amb una síntesi en 10 tuits del missatge del papa Francesc a l’ Evangelii Gaudium. Una exposició dinàmica i entenedora de tres dels participants que va servir per entendre com comunicar la fe, com anunciar a Jesucrist o quines actituds vitals s’ha de tenir davant de la vida.

Testimonis i eucaristia del bisbe Taltavull

Seguidament tres joves van explicar el seu testimoni de conversió. Exemples vius de l’experiència d’amor que experimenten molts joves que va servir  remarcar els punts que anteriorment es van exposar sobre l’exhortació apostòlica.

Una llista amb  6 grups barrejats, va servir per  compartir coneixements:  com evangelitzen en el seu moviment, com van trobar Jesús, o com han pensat propostes per fer de l’Església de Barcelona una Església més missionera dels joves.

Finalment el bisbe Sebastià taltavull va celebrar una eucaristia en què va animar als joves  a centrar-se en Jesús i a tractar amb Ell ja que és Ell qui ens uneix i qui ens ha canviat la vida. 

T'interessarà ...