Pàgina d'inici > Noticies

Una tassa de Cafè Youcat entre gags

L'actor Joan Pera visita els joves en aquesta darrera sessió per reflexionar sobre la "fe en el món de l'espectacle" i sobre el "sentit de l'humor de Déu"

El Café Youcat ha tancat la temporada amb una bona dosi d’humor. El convidat d’aquest més de juny ha estat el famós doblador de la veu de Woody Allen, l’actor català Joan Pera.

El somriure de Crist

En aquesta última sessió, el claustre de Santa Anna, es trobava ple a abarrotar de joves que assistien per conèixer el punt de vista de l’actor sobre si Déu té sentit de l’humor. Joan Pera va raonar sobre la figura de Jesús la qual, arran del cinema i la literatura, desprèn avui dia una imatge més apagada que alegre. Es va mostrat totalment contrari a aquesta impressió que se’n té, ja que, com va dir, “si Jesús hagués estat avorrit o antipàtic, no l’hagués seguit ningú”.

Així mateix, va assegurar que només amb els missatges que hi trobem a l’evangeli i la sensació de tranquilitat que aporten tots els cristians haurien de viure amb un somriure, la qual va senyalar com una “actitud de vida” que tothom hauria d’interioritzar.

La clau per a comunicar

D’altra banda, va reflexionar sobre la necessitat d’establir una església més propera i portadora de missatges clars. En aquesta línia, va comentar que en comptes de voler englobar tants missatges en una homilia, els sacerdots haurien de focalitzar-se en una sola cosa de manera que aquesta idea arribés directament a la gent que ho necessita.

 Fe i espectacle?

En el torn de preguntes, el públic va insistir en saber  com compagina l’actor el món de l’espectacle amb la seva fe i quins problemes li havia plantejat. A aquesta qüestió, el convidat va respondre que “cal ser coherent” i actuar segons els principis d’un mateix. En el seu cas va assegurar que sempre es decantava per aquella opció que el feia representar un paper més còmode amb si mateix, sense trair les seves conviccions. Segons va reconèixer, alguna vegada la seva creença li havia tancat alguna possibilitat en la seva professió, però, tanmateix, va assegurar que li havia obert moltes altres.

Un record per a tots

Tots els assistents, en acabar, van apropar-se a l’actor, el qual va anara tractant amb tot aquell que se li presentava de forma càlida i simpàtica. Les llums llums dels flashos de les càmeres no van parar en cap moment, ja que ningú volia marxar sense aconseguir abans la seva fotografia amb Joan Pera. 

T'interessarà ...