Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Una Rosa per a un jardí barceloní

Al bell mig de l’Eixample, a l’interior de l’illa Bayer, s’han inaugurat els Jardins Rosa Deulofeu en un acte molt emotiu en què han participat familiars i amics de la que va ser delegada de joventut de l'Arquebisbat de Barcelona

Un jardí necessita flors i la Rosa Deulofeu serà la flor que visqui i decori els jardins que porten el seu nom, al vell mig de l’Eixample. “Per a un jardí no hi ha res com posar-hi una Rosa”, repetia el pare de la Rosa Deulofeu als familiars i amics que s’havien concentrat al barri que l’havia vist néixer i morir. Entrar en el nomenclàtor de la ciutat ha significat reconèixer públicament l’important vocació de servei destinada a joves i discapacitats de la que va ser delegada de pastoral de joventut.

Un pare orgullós i emocionat

Després de la benedicció dels jardins, va ser el torn dels parlaments. El pare de la Rosa Deulofeu va admetre que “estic fet un flam, estic molt emocionat” en parlar davant l’immens nombre de persones que s’aplegaven a l’interior de l’illa. Abans, però, va voler agrair a l’Ajuntament i a l’Arquebisbat el recolzament continu per tal que el nom de la seva filla arribés a formar part del nomenclàtor de Barcelona.

Elogis per a la Rosa Deulofeu

L’alcalde de la ciutat, Xavier Trias, tampoc va faltar a la inauguració i, en el seu concís parlament, va destacar la veritable tasca social de la Rosa Deulofeu, que “va dedicar la seva vida als demés”. En nom de l’Arquebisbat de Barcelona, Mn. Bruno Bérchez –antecessor en el càrrec- va parlar de les tres roses de la Rosa, com la seva “gran capacitat d’empatia” i la seva “mirada de comprensió”, sobretot als joves i discapacitats.

Un sonet dedicat a la Rosa Deulofeu i cantat per la Coral Infantil va ser l’actuació que va posar punt i final a un acte que demostra que la antiga delegada de joventut va deixar una gran petjada en el cor dels feligresos de Barcelona.

T'interessarà ...