Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Una Quaresma ben aprofitada

La Delegació de Joventut proposa activitats espirituals de cara a aquest mes de març com un sopar pasqual o una vetlla de pregària per les vocacions, entre d’altres

Els joves també viuen la Quaresma amb intensitat, sobretot, gràcies a la Delegació de Joventut, que proposa un conjunt d’activitats espirituals i formatives per completar aquest mes de març, marcat per estar dedicat al camí a la Pasqua. Des del Cafè Youcat fins a l’Estació d’Enllaç d’aquest mes es pinten de color morat, el color litúrgic de la Quaresma: i és que les activitats pretenen ajudar i fer reflexionar els joves sobre aquest període.

13 de març: Estació d’Enllaç

Els joves de la parròquia de la Medalla Miraculosa conviden a tota la Delegació de Joventut a viure un sopar pasqual típicament jueu, en què es reviurà –amb diverses dinàmiques- l’experiència de l’Èxode seguint el camí de Moisès. Posteriorment, tots plegats celebraran la Pasqua amb un sopar pasqual en grups, adaptat a joves, on es menjarà, ballarà i es recordaran les gestes de Déu.

Quan? De 21h a 23h.

15 de març: Cafè Youcat

Molts joves es pregunten per què és necessari assistir a missa si a vegades és avorrida o està plena de gent gran. Es pot adaptar el ritual segons el públic? Per què hi ha diversos ritus? Si la missa la va inventar Jesús per què no se celebra com l’últim sopar? Totes aquestes preguntes es respondran en el Cafè Youcat a càrrec de Mn. Jaume Gonzàlez Padrós, doctor en litúrgia, que porta per títol: “Per què cal anar a missa?” i que tindrà lloc a l’Església de Santa Anna. L’activitat finalitzarà amb la celebració de l’eucaristia.

Quan? De 18h a 20h.

14-15 de març: Convivència dels cursos Alpha per a joves

Després de molts sopars debatent sobre la fe, els joves que han participat en els cursos Alpha conviuran durant un cap de setmana tots plegats per continuar aquest discerniment. La Delegació de Joventut demana a tota la diòcesi que pregui perquè els participants escoltin la veu del Senyor. Els alphas universitaris viatjaran fins a sant julià de Vilatorta mentre que els alphas adults es traslladaran a Cubelles.

21 de març: Pregària per les vocacions

Amb motiu de la festivitat de Sant Josep i del dia del Seminari, la Delegació de Joventut proposa, per al mateix cap de setmana, una vetlla de pregària per les vocacions al Seminari Conciliar de Barcelona, on hi haurà cants de lloança del grup Light4you i testimonis de seminaristes. En la celebració també es pregarà pels dos seminaristes que seran ordenats diaques un dia després. A les 20h començarà l’eucaristia, a les 21h la vetlla de pregària i a les 22h hi haurà un petit refrigeri al claustre.

Quan? De 20h a 22h.

T'interessarà ...