Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Una nit de museu

El Seminari Conciliar de Barcelona es transforma en una mostra sobre la misericòria a la primera Estació d'Enllaç de la temporada

Aquest primer divendres de novembre va fer la primera parada l’Estació d’Enllaç, una activitat nocturna lúdica, organitzada per la Delegació de Joventut amb l’objectiu de passar una bona estona i fer pensar. Després de la passada edició, aquesta activitat torna un any més, amb diferents propostes que permetran als joves gaudir d’unes nits de divendres de forma única.

La primera trobada de la temporada va tenir lloc al Seminari Conciliar de Barcelona, el qual es va transformar en un museu de la misericòrdia. Segons el responsable de la Delegació de Joventut, MnBruno Bérchez, aquest “Museu pretén educar la mirada. Els joves han d’anar passant i deixar-se tocar pel que veuen perquè experimentin com poden ser ells més misericordiosos, explica.”


Mostra misericordiosa

Els joves es van reunir a les 9 a l’entrada de l’edifici,i després d’explicar-los la dinàmica de l’activitat, la ruta través del museu es va posar en marxa. Diferents sales del seminari, i el claustre inclòs van servir d’estants per a presentar una mostra d’art visual i fotografia, així com, per establir diferents tallers. Es tractava d’un itinerari amb diferents parades a través de les quals, els joves s’interpel·laven i es qüestionaven sobre el significat de la misericòrdia. “És allò què et mou a actuar, no et deixa indiferent i fa que busquis el bé d’aquell que pateix”, explica MnBérchez.

S’hi podia trobar diferents propostes, ja que el taller estava constituït per a reflexionar a través de diversos canals. Com un audiovisual sobre el dolor i el sofriment del martiri. Una aula per a xerrar amb una noia via Skype, sobre la seva experiència en un país vulnerable, o bé, un recorregut obscur on la llum es troba en les imatges que hi ha.

A l’exterior, al primer claustre, hi havia una exposició fotogràfica amb la descripció corresponent, que portava als alumnes a conèixer diferents formes de sentir o de sofriment. Unes passes endavant, travessant direcció cap a l’altre claustre, les fotografies estaven recolzades sobre les cadires, i aquestes plenes de post-it’s (papers de notes) amb frases o paraules que cada noi havia escrit segons què l’inspirava la fotografia. En darrer lloc no fa faltar un moment de silenci en un taller en què simplement calia tancar els ulls i deixar-se endur per ecos i els sons, envaint-se dels sorolls de la ciutat.

Una volta pel Raval

En total un bon començament per la primera estació d’enllaç, una quedada nocturna lúdica per obrir els sentits cap a un missatge que ens fa pensar. Enguany al voltant de la misericòrdia. La propera parada serà d’aquí un més, el punt de trobada serà al Raval, amb el nom: Omple de Llum el Món!, un pelegrinatge per les zones del món en guerra, sense sortir del barri.

T'interessarà ...