Pàgina d'inici > Noticies

Una gimcana per conèixer el Credo

Uns 80 joves de la diòcesi van participar en la gimcana sobre el Credo que va organitzar la Delegació de Joventut La fe també és sinònim de diversió. Més de 80 joves de la diòcesi ho van poder comprovar el passat diumenge, en la gimcana que va organitzar la Delegació de Joventut de l’Arquebisbat de […]

Uns 80 joves de la diòcesi van participar en la gimcana sobre el Credo que va organitzar la Delegació de Joventut
La fe també és sinònim de diversió. Més de 80 joves de la diòcesi ho van poder comprovar el passat diumenge, en la gimcana que va organitzar la Delegació de Joventut de l’Arquebisbat de Barcelona pel centre de Barcelona en motiu de l’Any de la Fe.

Dividits en cinc grups, els adolescents van fer una reflexió religiosa al voltant del Credo ja que cadascuna de les deu proves amb què comptava la gimcana es dedicava a un dels articles del Credo. El recorregut pel centre de Barcelona va finalitzar a la Sagrada Família, on es feia la darrera prova. Allà es van trobar tots els joves, que van anar a dinar plegats a l’Escola de les Dominiques de l’Ensenyament.

Dinàmica de la gimcana

Abans de començar la gimcana, va haver una xerrada de benvinguda i una presentació per tal que tots els participants es coneguessin entre ells. Les proves van recórrer el centre de Barcelona: des de Sant Felip Neri fins a la Catedral, passant pels voltants de l’Església de Betlem, Santa Maria del Mar, Sagrat Cor, la basílica del Pi i l’antiga Sinagoga.

Un cop arribats a l’escenari de les proves, uns voluntaris els feien una petita reflexió i els presentaven què havien de fer. En primer lloc, havien de respondre unes preguntes per whatsapp i, posteriorment, fer la prova. Si ho aconseguien, passaven a la següent.

En què consistien les proves?

Tot i que totes elles s’emmarcaven dintre d’una mateixa temàtica que era el Credo, les proves eren molt variades. Entre aquestes, preguntar a la gent del carrer qui és Jesús per ells, tapar els ulls a un company i fer-lo caminar pel carrer per tal d’augmentar la confiança en l’altre, representar amb disfresses una escena de l’Evangeli, fer un gest de caritat com una abraçada gratis, fer una torre humana o cercar caramels en una safata plena de farina. En total, 10 proves que van finalitzar a la Sagrada Família, on tots els joves van cantar gospel.

Després de la gimcana i del dinar amb animació i música, els joves van participar en l’eucaristia que va presidir el cardenal Sistach a la Sagrada Família.

Més imatges de la gimcana.

T'interessarà ...