Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

Un sopar jueu per recordar l’Èxode

El Cardenal Sistach va participar en aquest ritu, que va continuar amb una vetlla de pregària emmarcada en la iniciativa ‘24 hores per al Senyor’

La Delegació de Joventut, amb motiu de la Quaresma, va voler celebrar el Séder o sopar jueu pasqual en una nova Estació d’Enllaç. La parròquia de la Mare de Déu de la Medalla Miraculosa es va ambientar amb taules baixes per poder celebrar el ritu jueu, en què va participar el Cardenal Sistach. En acabat, els joves participants es van desplaçar fins a la capella per adorar el Santíssim, seguint la iniciativa del Papa Francesc de dedicar 24 hores al Senyor. En l’adoració eucarística, l’Arquebisbe de Barcelona va donar un missatge al centenar de joves de tota la diòcesi que no es van voler perdre aquest Séder: “Mentre sigueu joves poseu-vos al servei de Jesús, que és el servei de l’Església”. L’Estació d’Enllaç va finalitzar amb una foto de família de tots els participants.

Què és el Séder?

 En el marc del sopar jueu, Jesús institueix la Pasqua cristiana i el sagrament de l’eucaristia. És, per tant, important conèixer el significat d’aquest ritu en el qual hi ha l’obligació de beure quatre copes de vi. Aquestes quatre copes representen les quatre promeses d’alliberament de Déu: la primera va acompanyada d’una oració de lloança; la segona o Mishpat recorda la història d’alliberament i les deu plagues; la tercera, que es pren després del sopar, és la copa de la redempció per tal de recordar el vessament de sang del be innocent que va redimir a Israel a Egipte; i la quarta, la copa Hallel, és la de l’adoració. Hi ha una cinquena copa que és la del profeta Elies ja que el poble jueu espera que el profeta vingui a Pasqua i anunciï la vinguda del Messies.

T'interessarà ...