Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Un símbol de pluralitat en el port

S'inaugura la XXVIIIa edició de les Jornades de Gent de Mar amb un l'acte interreligiós per la pau

Aquesta primera setmana de novembre ha començat la XXVIII edició de les Jornades de Gent de Mar. Es tracta de tres dies que organitza el Comitè de Solidaritat amb la gent del port, per mantenir els vincles dins el recinte portuari i procurar la bona relació.

El comitè està compost per les principals organitzacions portuàries per a promoure el benestar al port, entre aquestes l’Apostolat del Mar. “Cada un dins les seves competències ajuda que el port sigui més acollidor per a les tripulacions”, explica Ricard Rodríguez delegat de l’Apostolat.

La pluralitat del port

Cada any es dedica tres dies a aquestes jornades, que comencen amb una trobada interreligiosa, que al mar pren especial rellevància. Tal com explica el delegat de l’Apostolat del mar, “és un símbol de la pluralitat dins el port”. “El port és una cruïlla de cultures i races i és una oportunitat per a promoure l’esperit d’amistat i germanor entre diverses religions, perquè tot això ens ha de portar a treballar junts per a la pau i a fer un món millor”, afegeix.

Enguany van assistir Consell Islàmic de Catalunya, la Comunitat Israelita de Barcelona i Stella Maris, a aquestainauguració que tenia com a plat principal una ponència sota el títol “La Pau és possible” a càrrec de Jaume Castro, representant de la Comunitat de Sant’Egidio a Barcelona. Aquest va parlar sobre els orígens d’aquesta trobada amb representants de les diferents creences per a vetllar amb la Pau. Una trobada “lligat amb la profètica trobada que dos anys abans va fer Joan Pau II, el 27 d’octubre del 1986”.

‘La pau sempre és possible’

Segons explica Castro, va ser la gent de mar una de les primeres a la ciutat que va rebre amb “sensibilitat i atenció la proposta de trobar en un mateix espai i pregant per la pau gent de diferents religions, mentre que la ciutat sí que estava en una situació més homogènia”.

Amb el títol de ‘La pau sempre és possible’, Castro va situar aquesta trobada en un context actual, concretament amb la situació dels refugiats per la guerra de Síria, per a la qual, – demanava el representant de Sant’Egidio– “Europa ha de prendre consciència d’acollir aquests i afirmar una voluntat de construcció de la pau, perquè aquesta sempre és possible creiem”.

Després de la conferència, es va fer un acte de germanor interreligiós, en què els representants de les diferents creences van unir el seu signe amb comunió creant la paraula Pau. I tot seguit és per a la pau, redactat per la Comunitat de Sant’Egidio.

Un creuer, una opció?

Les jornades continuen el dijous, al Museu Marítim, amb una taula rodona que pretén recollir l’aspecte humà i professional que es viu al port. Aquest any, se centrarà en analitzar la resposta a la pregunta “Treballar en un creuer és una opció?”.

Juan Madrid Director comercial APB )Julianna RabbiRoyal Caribbean), Perrine Debris Royal Caribbean), Anuska Ibáñez Ex tripulant de creuers), seran els encarregats de contestar a la pregunta de la taula rodona.  Per acabar les jornades, el dissabte pel matí, es disputarà un partit de futbol sala amb un caire més festiu.

T'interessarà ...