Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Un regal per al Papa Francesc

L’Associació que promou la beatificació d’Antoni Gaudí, autor de la Sagrada Família, va regalar al Papa Francesc el passat 5 de març una reproducció d’un bust realitzat a l’arquitecte el dia de la seva mort, ara fa 89 anys

[Font: Rome Report]

L’Associació que promou la beatificació d’Antoni Gaudí, autor de la Sagrada Família, va regalar al Papa Francesc el passat 5 de març una reproducció d’un bust realitzat a l’arquitecte el dia de la seva mort, ara fa 89 anys. Etsuro Sotoo, cofundador de l’Associació, ha estat l’autor de la reproducció del bust original realitzat per l’escultor Joan Matamala.

El president de l’associació, José Manuel Almuzara, va explicar que es tracta d’un homenatge al servent de Déu per guiar al Papa cap a la llum i la bellesa: “Ens fa molta il·lusió entregar-li al Papa Francesc, i així ho hem fet. És un homenatge a aquest servent de Déu, perquè condueixi a Francesc, al Papa, en el seu camí cap a la Llum amb majúscula i la Bellesa amb majúscula”. D’altra banda, per a Etsuro Sotoo, escultor en cap de la Sagrada Família, el bust reflecteix bé l’expressió amb què Gaudí va deixar el món, dies després de ser atropellat per un tramvia. “Felicitat. Com pot posar aquesta cara després de l’accident, tres dies d’angoixa total? Sembla estar somiant…Està al Cel, no?”, explica Sotoo. Ambdós coinxideixen al definir a Antoni Gaudí com un cristià conseqüent i per conèixer-lo millor recomanen “mirar allà on ell mirava”.

Fragment de “El meu itinerari amb l’arquitecte”, de Joan Matamala Flotats

L’obra de Joan Matamala Flotats narra el procés d’obtenció del bust original

“En els últims moments, els artistes havien estat autoritzats per a obtenir uns apunts per al retrat de l’agonitzant. Renart, Opisso i l’arquitecte Cèsar Martinell recollien els trets del gran home que ens abandonava. Mentre el metge signava el certificat de defunció, el germà infermer vestia al difunt amb l’hàbit de la Mare de Déu dels Dolors. Va ser llavors quan jo vaig recollir en un dibuix l’efígie de Gaudí i tot seguit vaig obtenir la mascareta.

Diversos arquitectes allà presents, moguts per la seva veneració cap a Gaudí, van ajudar als detalls. Això em va permetre obtenir alguna cosa més que una màscara: la completa i ben conformada testa de Gaudí. Donats els meus sentiments, em va resultar tasca àrdua. Després, el germà Riu li va posar la caputxa de l’hàbit i va col·locar entre les seves mans el rosari que cada dia l’havia acompanyat en les seves pregàries “…

 

 

T'interessarà ...