Un Ramon Llull per al Papa

El bisbe Taltavull entrega al Papa una imatge del beat amb motiu de l’Acte d’Inauguració de l’Exposició Llull

Durant  la cloenda de l’Acte d’Inauguració de l’Exposició Llull, que va tenir lloc a la Cancelleria Apostòlica el passat 5 d’octubre, el bisbe Mons. Sebastià Taltavull, administrador apostòlic de Mallorca, va entregar al Papa Francesc una representació de fusta del beat Ramon Llull.

Les paraules del Bisbe

En el nom de l’Església de Mallorca, el bisbe Taltavull va destacar, davant de tots els assistents, que el beat era “un home excepcional, en la seva dimensió humana intel·lectual, però sobretot en la seva dimensió cristiana” . Segons Taltavull, “la personalitat real de Ramon Llull ens mostra un home apassionat per Jesús crucificat i ressuscitat, convicció que va calant a fons en la seva vida des de la seva conversió fins a la mort” i va afegir en el parlament que “el seu esforç per a fer possible el diàleg entre diferents és un botó de mostra al seu tarannà de persona que confia en la bondat de l’altre i sap veure les enormes potencialitats que posseeix”.

Va finalitzar les seves paraules demanant la canonització del beat ja que, segons va defensar, això  “ajudarà a obrir els ulls a un nou camí de comprensió de la vida i de les persones des del valor de l’amor”.

 

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

21 Agost, 2019
Entrevista a l'escriptor i poeta madrileny F. Javier Expósito sobre les seves sensacions després de la peregrinació a Palestina i Israel
19 Agost, 2019
El segon capítol de l'Instrumentum Laboris proposa una conversió ecològica integral que es preocupi per la terra amazònica i pels pobles indígenes que habiten en ella