Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

Un pas endavant per difondre l’obra de Gaudí

La Sagrada Família i el MNAC signen un acord de col•laboració per potenciar les arts del modernisme i les obres de l’arquitecte català

Es tracta d’un dia històric. Així l’ha definit el president del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Miquel Roca, justament després de signar un conveni gràcies al qual la Sagrada Família i el museu català treballaran conjuntament en projectes culturals en el marc de les seves respectives missions patrimonials i de les seves col·leccions. Acompanyant al president del MNAC també s’hi trobava el seu director, Josep Serra.

Dos objectius a seguir

Fruit d’aquest acord, un important conjunt d’obres d’Antoni Gaudí i d’altres autors seran exposades, de manera permanent, en el marc de la nova presentació d’art modern que el MNAC obrirà a finals de setembre. En aquest sentit, es reforçarà –gràcies a tots els materials de Gaudí que se cediran- al Museu Nacional com a centre de referència per a les arts del modernisme a Barcelona i Catalunya.

També es preveu que, a partir d’aquest mateix conveni, les obres de la Casa Museu Gaudí siguin restaurades per equips del Museu Nacional, amb la finalitat d’exposar-les en un futur en el jardí de la Casa Museu Gaudí, propietat de la Junta Constructora del Temple de la Sagrada Família i situada en el Park Güell.

En finalitzar la signatura, el Cardenal Sistach ha fet una visita guiada a la comitiva pels racons més històrics i emblemàtics del Palau Episcopal com són la Sala del Tro o la muralla romana del segle IV a.C.

T'interessarà ...