Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Un nou inquilí a Santa Anna

La parròquia Santa Anna instal·la una nova imatge al temple dedicada a Òscar Romero en homenatge a la seva beatificació

Un dia abans de la beatificació d’Òscar Romero, s’ha instal·lat la nova imatge del futur beat que a partir d’ara lluirà a l’Església Santa Anna. Concretament l’acull la Capella de Montserrat, on el mes de març es va posar la relíquia.


La imatge ha estat feta amb fang per Francisco Martínez, un alfarer d’Úbeda i que ha vingut expressament per l’ocasió i que es quedarà a Barcelona per veure la retransmissió de la beatificació, el dissabte 23 de maig a Santa Anna a les 19.30h.

Romero plasmat en fang

Martínez explica que tot i recordar la notícia del dia en què morir Oscar Romero, no coneixia gaire la seva figura. És per això que va haver de documentar-se, per tal de dissenyar la imatge i intentar expressar el que Romero transmetia a la societatEs tracta de plasmar al fang aquella dolçor i el gran cor que tenia, a partir de les poques coses que es veuen del seu cos. Com les mans, els peus descalços, com a símbol de pobresa, i el gest amable de la cara, amb un lleuger somriure, com a símbol d’apropament, afegeix Martínez.

El llibre i el palmó

A més d’aquests trets, Francisco Martínez, que ha construït la imatge amb l’ajut del seu fill, ha dissenyat la figura reforçant dos altres aspectes més distintius de Romero. D’una banda, destaca un llibre que reposa sobre la mà esquerra de la imatge que pretén reflectir el seu caràcter obert cap a la societat i dedicat als més vulnerables. D’altra banda, no passa desapercebut el palmó que subjecta la mà dreta, com a símbol del martiri.

T'interessarà ...