Pàgina d'inici > Noticies

Un nou impuls per a una nova acció catòlica

El bisbe Sebastià Taltavull va assistir a la jornada del MCJ-MUEC, que va tenir lloc al Seminari de Barcelona, i va presidir la pregària d’inici El que havia de ser una jornada de formació interna dels consiliaris del Moviment Cristià de Joves i Universitaris i Estudiants de la diòcesi de Barcelona (MCJ-MUEC) va esdevenir un [...]

El bisbe Sebastià Taltavull va assistir a la jornada del MCJ-MUEC, que va tenir lloc al Seminari de Barcelona, i va presidir la pregària d’inici

El que havia de ser una jornada de formació interna dels consiliaris del Moviment Cristià de Joves i Universitaris i Estudiants de la diòcesi de Barcelona (MCJ-MUEC) va esdevenir un diàleg obert sobre les bases i l’articulació del moviment en la que van participar animadors, laics, capellans, joves i delegats de joventut de tota Catalunya. L’acte, que va tenir lloc el passat dissabte, va comptar amb una pregària presidida pel bisbe Sebastià Taltavull, que els va acompanyar durant tota la jornada. Unes 60 persones van assistir a l’acte, i també van estar-hi presents el responsables d’Acción Católica General. És a dir, el president del moviment, Higinieno Junquera; el responsable del sector de joves, Miguel Ruiz; i el consiliari Fernando Altemira. Els encarregats de l’acollida i presentació de la trobada han estat les responsables del Moviment a Barcelona, Silvia Urbina i Gemma Manich i el consiliari diocesà, Toni Roman.

Testimonis i diàleg obert

Durant l’acte, es van explicar les bases i la vertebració del Moviment Cristià de Joves, així com la seva espiritualitat i metodologia. També va haver un testimoni, el d’Anna Eva Jarabo, expresidenta del MUEC i actual militant del Moviment de Professionals de Catalunya, qui va explicar el seu itinerari dintre del MCJ-MUEC. Posteriorment, es va realitzar un diàleg obert d’una hora en el que es va confrontar l’experiència dels presents i es van donar algunes claus per aplicar el moviment a les parròquies. Finalment, tots els participants van dinar en comunió.

Quins són els eixos que aporten novetat a aquesta Acció Catòlica?                                     

– L’ espiritualitat com a eix principal: espiritualitat que fonamenta i anima la missió dels laics, que troba en la pregària l’escola del coneixement de Déu que permet retrobar-lo després en el quotidià de la vida. Espiritualitat que viu la unitat de la vida , que no fragmenta l’existència entre l’espai religiós-creient-sagrat i la vida familiar, social, professional, cívica.

– Una AC que troba en la parròquia el lloc per a viure, per a aportar el seu ser laïcal, per a celebrar la fe i ser comunitat.

– Una AC que a ajuda a formar laics capaços de ser veu de l’Evangeli en mig del món i veu del món en l’Església; laics capaços de donar raó de la seva esperança.

– Una AC que es dibuixa com un continuum infants-joves-adults;  un mateix estil en diferents etapes que es viuen sense trencaments.

T'interessarà ...