Pàgina d'inici > Noticies

Un nou diaca al servei de l´Església a Barcelona: Mn. Josep Agulló

Mn. Josep Agulló es cassat amb la seva esposa Raquel des de 1992 i tenen dues filles: Anna (17 anys) i Clara (10 anys). Exerceix la seva tasca professional com a professor de religió en instituts de secundaria i pertany a la Comunitat de Sant Egidi i a la parròquia dels Sants Just i Pastor. [...]

Mn. Josep Agulló es cassat amb la seva esposa Raquel des de 1992 i tenen dues filles: Anna (17 anys) i Clara (10 anys). Exerceix la seva tasca professional com a professor de religió en instituts de secundaria i pertany a la Comunitat de Sant Egidi i a la parròquia dels Sants Just i Pastor.

Estigué acompanyat en la celebració, entre d’altres preveres, per el Doctor Armand Puig, membre de la comunitat i rector de Sant Just i Pastor; Mn. Josep Serra, delegat diocesà per el diaconat permanent i els ministeris laïcals; el P. Mateo, de la comunitat de sant Egidi de Itàlia – desplaçat a Barcelona especialment per l’ocasió. També es feren presents una representació molt important dels diaques de Barcelona que acolliren fraternalment el seu nou germà en el ministeri. La coral de la comunitat de Sant Egidi tingué cura del servei musical al llarg de tota la celebració.

El Sr. Cardenal, en la seva homilia, recalcà, dirigint-se al nou diaca, que “si be Josep pertanys a un moviment eclesial que fa un gran servei a l’Església, ara, amb l’ordenació diaconal quedes incardinat a la nostra arxidiòcesi, per servir prioritàriament i per damunt de tot a la nostra església diocesana i el seu bisbe i pastor”. “Certament – continuà el Dr. Martínez Sistach – per a l’Església de Barcelona, que representa activa i plenament tota l’Església Universal, aquí a casa nostra, és un goig i una joia comptar amb moviments, com la Comunitat de Sant Egidi, que per la seva dimensió internacional manifesten la catolicitat de l’Església, alhora que en la seva vinculació amb l’Església diocesana expressen el servei concret i arrelat a la nostra diòcesi”.

El Sr. Cardenal encoratjà el nou diaca a “deixar-se portar per l’esperit de pregària com a únic fonament que permeti compaginar els sagraments que has rebut: el teu matrimoni i vida de família amb el nou ministeri que avui comences. Agraeixo a la teva esposa i a les teves filles la disponibilitat per que pugis assolir aquest nou servei eclesial: que sigui també per al bé de la vostra vida familiar”.

“A ben segur – rebla el prelat – la teva experiència en l’acció pastoral de la mà de Sant Egidi vers els avis, ancians, discapacitats i els més desfavorits de la nostra societat, els sense sostre, et permetrà configurar-te més a Crist, servent dels més pobres. Aquest, el ministeri de la caritat, juntament amb el servei a l’altar i l’anunci de la Paraula, han de amarar el teu cor a partir d’ara com a nou diaca de l’Església. Que el Senyor t’ho concedeixi”.

Acabada la celebració el nou diaca, Mn. Josep Agulló, agraí a presents i absents, el suport i l’escalf que ha rebut arreu – de manera significativa en la seva comunitat – en el seu procés vocacional, i tingué un sentit record per tants avis i necessitats que, tal com digué “no sou cassos socials anònims sinó persones vinculades al cor i la vida amb noms i rostres concrets”. El nou diaca acabà la seva intervenció tot demanat i pregant “que pugui ser un diaca al servei de l’Església segons el cor de Déu”.

Acabada la celebració eucarística els assistents es desplaçaren a la veïna basílica de Sant  Just i Pastor on, amb un refrigeri, fou celebrat el nou do de Déu a la nostra Església diocesana amb l’ordenació de Mn. Josep Agulló i Moscardò.

T'interessarà ...