Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Un “Messi” per la Mercè

La Basílica de la patrona de Barcelona rep a Mn. Joan Martínez Porcell com a nou rector de la parròquia

Entre setembre i octubre moltes parròquies enllesteixen els últims canvis de cara al nou curs, com el nomenament de nous rectors. Recentment a la Basílica de la Mercè ha tingut lloc la presa de possessió del nou rector, Mn. Joan Martínez Porcell.

Compromís amb la parròquia

Després de la lectura del document de nomenament del nou rector, Mn. Martínez Porcell, va fer el jurament de fidelitat al bisbe auxiliar Sebastià Taltavull, que presidia l’acte. Aquest durant l’homilia va recordar el que suposa aquest nou càrrec com a rector, la qual cosa li dóna la responsabilitat que la Basílica de la Mercè “sigui irradiació de l’amor de Déu”. 

El bisbe Taltavull, va destacar entre principals reptes, acollir tots aquells de “procedències culturals tan diverses,  que viuen, passen i passegen pel santuari”. Segons va esmentar, calia que fos un “home de comunió”, que  promogués la vocació entre els feligresos, de manera que “aquells que són col·laboradors passin a ser corresponsals” de la paraula de Déu.  

Després de l’homilia, Mn. Martínez Porcel va renovar les promeses sacerdotals i va jurar la seva obediència davant el bisbe Taltavull, agenollant-se davant seu. Un dels moments més importants va tenir lloc quan el nou rector de la Mercé, tal com marca el ritu, va seure per primer cop a la seu presidencial de la seva nova parròquia i va prendre possessió de l’altar, amb la mà sobre aquest.

El nou rector va ser rebut amb una abraçada per tots els ministres concelebrants, en el moment de la pau i pel mateix consell pastoral de la parròquia. Va ser després de la comunió, que se li va entregar la clau del Sagrari de la Mercè, on hi va dipositar per primer cop el copó amb l’eucaristia sobrant.

Un bon fitxatge

Abans de firmar l’acte de presa de possessió, que finalitza la celebració, el cap de la Germandat de la Mercè, Ignasi Riera, va donar la benvinguda a Martínez Porcell. Riera, fent broma, va igualar al que va ser en el seu moment el fitxatge de Lionel Messi al Barça, amb l’entrada del nou rector a la parròquia. També, recordant les paraules del Cardenal Carles, va encomanar al nou rector que fes que la Mercè a Barcelona el que el pilar era per Saragossa. 

Martínez Porcell, va agrair el suport rebut a la família i als seus feligresos de la parròquia de Santa Agnès, així com la benvinguda de tots els presents els membres de la germandat de la Mercè. També va agrair les paraules del Bisbe Taltavull, a qui va respondre que era conscient del seu deure, dient: “som parròquia i haurem de buscar i acollir les llums que queden enceses al barri, siguin de la procedència que siguin”. 

T'interessarà ...