Un mes de @pontifex

[NEWS.VA] La creixent atenció de Benet XVI per les xarxes socials es va confirmar fa uns dies, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.L’esdeveniment que més que qualsevol altre simbolitza aquesta implicació del Papa amb el món de la xarxa és potser la decisió d’obrir el seu propi compte [...]

[NEWS.VA] La creixent atenció de Benet XVI per les xarxes socials es va confirmar fa uns dies, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials.L’esdeveniment que més que qualsevol altre simbolitza aquesta implicació del Papa amb el món de la xarxa és potser la decisió d’obrir el seu propi compte Twitter @ pontifex (en diversos idiomes).

Sovint de Twitter es parla només del nombre de seguidors. En canvi “Pobles”, la revista internacional dels jesuïtes ha fet una anàlisi, centrant-se en dues àrees: les reaccions generades per la xarxa sobre els tuits del Papa i l’ús de Twitter que fan alguns cardenals de diverses parts del món.

Després d’un mes de la seva arribada a Twitter, el Papa ha totalitzat més de 2 milions i mig de seguidors i els seus missatges han generat 270.000 tuits de resposta. D’aquests tuits amb contingut positiu són 26 mil i els de contingut negatiu 22.000.La resta 200.000 són missatges d’un contingut neutral.Els missatges negatius s’han centrat principalment en la qüestió dels sacerdots pedòfils (26%) o insults i crítiques (25%).Mentre dels missatges positius, la categoria més representada són els retweets de les frases de Benet XVI (27%), seguit de les salutacions i felicitacions al Papa (25%).


La segona part de la investigació analitza els perfils de Twitter de vuit cardenals (dos italians, Angelo Scola, arquebisbe de Milà i Gianfranco Ravasi president del Pontifici de la Cultura), i sis estrangers entre ells el cardenal arquebisbe de Barcelona Lluís Martínez Sistach, RubénSalazar Gómez de Bogotà, i Odilo Scherer de Sant Paolo (Brasil).Cada perfil s’ha analitzat en diverses formes: antiguitat a Twitter, nombre de seguidors, retweets, tipologia dels missatges enviats, etc.

Sempre en l’àmbit de la informació digital, es va presentar aquest dimarts a Roma, a l’Oficina de premsa internacional, “Aleteia.org”, el primer agregador mundial de catòlics.Es tracta d’una plataforma que compta amb la tecnologia i els serveis de: Google, el núvol Cloud, AdExchange i DoubleClick.Durant la presentació s’ha distribuït un dossier sobre “Escolta web i espiritualitat”, i s’ha explicat el funcionament de la iniciativa.

T'interessarà ...

24 Maig, 2019
Quatre futurs diaques permanents són admesos a ordes a la parròquia de Mare de Déu del Pilar
24 Maig, 2019
Càritas Diocesana de Barcelona reuneix a 500 persones grans i més de 160 voluntaris per celebrar una festa entre diferents generacions en el marc del 75è aniversari