Pàgina d'inici > Noticies > Tresors de la Catedral

Un dia a l’any: la sarja de l’Anunciació

Precisament el 25 de març, la Catedral posa un tapa-retaule en la capella de Sant Joan Baptista i Sant Josep que conté l’escena de l’Anunciació amb l’Àngel Gabriel i la Verge Maria

Tots els retaules importants de la Catedral, així com l’orgue, tenen sarges –unes pintures o llençols que els protegeixen de la pols- i la capella de Sant Joan Baptista i Sant Josep no podria ser menys. Tot i que al llarg de l’any aquestes sarges estan replegades pels costats i, per tant, no són visibles a simple cop d’ull, en dates concretes es poden estendre perquè els visitants els puguin veure. En el cas de la capella de Sant Joan Baptista i Sant Josep, la sarja pintada per Joan Matas (1415) és una pintura de l’Anunciació i només s’estén el 25 de març, dia en què l’Àngel Gabriel anuncia a la Verge que serà la Mare de Déu.

Lliris, fruites i l’Esperit Sant

Reformat fa poc, aquest tapa-retaule recrea l’escena de l’Anunciació i, per tant, apareix l’Àngel, la Mare de Déu en un reclinatori, l’Esperit Sant que baixa del cel, i un lliri, signe de virginitat. Al voltant del quadre hi ha un marc colorit amb fruites i flors ja que el 25 de març ja ha començat l’equinocci de primavera. 

T'interessarà ...