Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

Un crit: pisos per a tothom!

Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona fa una crida per aconseguir que les entitats i particular cedeixen vivendes a baix cost de lloguer per donar una nova oportunitat a persones en situació de vulnerabilitat i riscs d’exclusió social.

Les característiques dels pisos que calen són:

  • Capacidat per 2/3 persones amb habitacions inviduals
  • Ubicades en la ciutat de Barcelona – principalment en els barris de Sant Martí, Nou Barris, Zona Franca/Hospitalet
  • Baix cost de lloguer (es calcula que el preu sigui d’uns 100€ aproximadament i en funció de l’ inversió inicial que calgui fer a la vivenda)   

Des de 1979, SJD Serveis Socials Barcelona ofereix recursos assistencials a les persones en situació de no disposar de llar. Durant els darrers anys i motivat, principalment, pel context socioeconòmic i l’augment del número de persones en situació de vulnerabilitat, aqueta organització ha ampliat l’oferta de serveis i recursos. Actualment s’ofereix atenció a la ciutat de Barcelona a través de dos centres residencials amb capacitat per 52 i 75 persones respectivament. També, gràcies a una xarxa pròpia de pisos d’inclusió que ofereixen 44 places, distribuïdes en 15 vivendes. Considerem que actualment la necessitat d’incrementar l’oferta de pisos és imperativa per aixó s’ha decidit ampliar la donació de pisos per facilitar l’accés a vivendes d’inclusió on oferir aquest tipus d’acompanyament, i arribar, a finals del 2014, a les 60 places.

El programa de Llars nasqué l’any 2007 amb l’objectiu d’oferir un espai de vida normalitzat a persones amb una major necessitat d’acompanyament social. El projecte no ha deixat de créixer amb la necessitat existent i en els anys d’activitat del programa s’ha incrementat de les 4 places inicials a les actuals 44. Això ha permès diversificar els col·latius atesos així com ajustar l’oferta de recursos i la realitat i a les necessitats de les  persones que són ateses.

 

 

T'interessarà ...