Triomfa el ‘tour’ nocturn per la Catedral

Més de 200 joves de tota la diòcesi es troben a la Catedral de Barcelona per descobrir els seus enigmes i conèixer millor els sants que formen part de la seva historia Totes les imatges de la Cathedral Night Tour La primera Estació d’Enllaç de la temporada, que ha tingut lloc aquest divendres, ha estat [...]

Més de 200 joves de tota la diòcesi es troben a la Catedral de Barcelona per descobrir els seus enigmes i conèixer millor els sants que formen part de la seva historia
Totes les imatges de la Cathedral Night Tour

La primera Estació d’Enllaç de la temporada, que ha tingut lloc aquest divendres, ha estat tot un èxit. Després d’una rebuda animada amb batucada a l’exterior de la Catedral, els joves van entrar-hi per tal de descobrir els enigmes que l’envolten. Dividits en grups, els participants van anar rotant pels nou escenaris que componien el recorregut nocturn i es van anar trobant amb els sants i personatges històrics que envolten la Catedral de Barcelona.

Estacions a la Catedral

La primera parada estava a la Capella del Santíssim, on un grup de nois molt ben equipats representaven la batalla de Lepant. Com a prova, els joves havien de posar-se en fila amb els ulls tancats i, l’últim de la cua havia de guiar a tota la resta del grup fins a un globus. La segona estació es trobava a la tomba de Sant Ramon de Penyafort, en la que el Sant proposava als participants un debat moral. Al cor de la Catedral hi havia dos monjos cantaires que convidaven a buscar un jugador de hoquei entre els bancs, mentre ells entonaven cançons de missa. En la porta de Sant Iu, en canvi, s’hi trobava Blanca d’Anjou, esposa de Jaume II, qui proposava fer una torre humana.

Santa Eulàlia estava al seu sepulcre i explicava la seva història davant l’atenta mirada dels joves; i Sant Oleguer seia a la Seu del Bisbe. Ja al claustre, a la font de l’ou com balla, els integrants del grup havien de portar ous en una cullera sense que caiguessin, i a la zona de les gàrgoles, dos cavallers es barallaven però el guanyador perdonava la vida al perdedor. L’última estació era a la Capella de Santa Llúcia. Allà, mitjançant una representació teatral, s’explicava la biografia de Santa Llúcia i la seva vocació.

Molta participació

Uns 200 joves van venir d’arreu de la diòcesi per participar en l’activitat. Tots els assistents van quedar molt satisfets amb el recorregut nocturn i amb les proves proposades pels organitzadors. Molts d’ells comentaven que aquesta havia estat una gran oportunitat per veure que a Barcelona hi ha molts joves catòlics, i que no estan sols.

La propera Estació d’Enllaç tindrà lloc el 20 de desembre i porta per títol “Make Peace, not war”.

T'interessarà ...