Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Treball sense precarietat

La Pastoral Obrera de Barcelon redacta un manifest amb motiu del dia del treballador, l'1 de maig, a favor del treball digne i just

Les últimes xifres del mes de març de l’atur de la Seguretat Social han baixat en 60.214 persones. Són dades que reflecteixen una certa millora en l’evolució de l’ocupació dels últims anys però la Pastoral Obrera aprofita la festivitat del Dia del Treballador per ajudar a reflexionar sobre aquestes dades, publicant un manifest al respecte.

Sense negar la millora, la Pastoral Obrera de Barcelona es qüestiona des d’un punt de vista de la justícia social, sobre la qualitat d’aquests contractes a nivell de salaris, d’horaris de treball i de temporalitat. Però com a moviment catòlic els criteris en què es mouen són els de l’Evangeli. Per aquest motiu les paraules que el Papa Francesc va escriure en l’Exhortació Apostòlica ‘Evangelii Gaudium‘ ajuden a ser crítics amb la realitat dels treballadors, per molt que millorin els números; la realitat de moltes persones que segueix sent de desigualtat:

“Així com el manament de «no matar» posa un límit clar per a assegurar el valor de la vida humana, avui hem de dir «no a una economia de l’exclusió i la desigualtat». Aquesta economia mata. No pot ser que no sigui notícia que mor de fred un ancià en situació de carrer i que sí que ho sigui una caiguda de dos punts a la borsa. Això és exclusió.” (Evangelii Gaudim 53. Papa Francesc)

Posicionant-se al costat dels més febles i dels que pateixen l’explotació laboral, discriminació i l’atur, escriuen el manifest reafirmant el seu compromís de:
– Crítica i lluita per un treball decent.
– Prioritzar a les persones que no treballen.
– La defensa dels drets del treballador aconseguits fins al moment.
– La recerca d’alternatives contra els sistemes que exploten socialment.

T'interessarà ...