Transmetre i expressar la fe a través de l'art urbà

L’Estació d’Enllaç que es va organitzar a la parròquia de Santa Eulàlia de Provençana va servir per mostrar als més joves la dimensió que té l’art com a eina comunicativa i el vincle que l'uneix amb la fe

Apropar la gent a l’Església a través de l’art. Que se senti còmoda amb la fe a partir d’un art urbà i modern. Aquest va ser un dels objectius de l’Estació d’Enllaç que es va organitzar a la parròquia de Santa Eulàlia de Provençana de l’Hospitalet. La iniciativa va reunir a un gran nombre de joves que van adonar-se de la dimensió que té l’art com a eina comunicativa, i com aquest es pot enllaçar i complementar amb la fe.

“A vegades sembla que no hi hagi cap punt d’unió entre el missatge de Jesucrist i el món en el qual vivim, però a vegades en els llocs més inesperats hi ha punts de trobada molt importants i molt bonics”, assenyala el rector de la parròquia de Santa Eulàlia de Provençana,  Mn Ramon Mor.

Graffiti amb història

Aquest art també es va veure plasmat a la parròquia a través d’un graffiti a la part superior de la capella amb una llarga història i un gran significat. Aquest disseny va ser juntament amb les activitats realitzades, el tema principal d’aquesta trobada.

“Aquest grafitti es va fer l’any 2012 perquè el mossèn volia fer un art diferent a la nostra parròquia. Es pot veure perfectament a la Mare de Déu amb el Nen Jesús, al costat la parròquia, Santa Eulàlia…amb aquest conjunt es volia representar el que és una església catòlica”, descriu la Clara, una de les organitzadores.

Tres activitats urbanes

Aquesta estació d’enllaç va estar dividida en tres activitats que es van centrar en les diferents vessants de l’art urbà com són la cançó, el grafitti i el ball. Així ho explica la Mònica, membre de la parròquia de Santa Eulàlia. “Hem pogut gaudir de diferents tallers que ens han ofert els joves de la parròquia, com per exemple classes de ball amb coreografia, un taller sobre graffiti, i un altre sobre música que tenien de canviar la lletra de cançons famoses per altres de contingut religiós”.

Finalment, el grup Black Soul va oferir un concert de rap. Tota una mostra de com es pot expressar la fe a través de l’art. “Hem vingut expressament a aquest acte convidats per la Delegació de Joventut, i també arrant d’un esdeveniment al qual vam assistir per “No temo”, a la parròquia de la Medalla Miraculosa. Al final la nostra música és un mitjà per expressar-nos i compartir la fe i transmetre el nostre testimoni de cristians al món, al dia a dia, sobretot a la gent jove, que li arriba d’una manera especial la música rap, va concloure Jacobo, membre del grup madrileny.    

 

T'interessarà ...

22 Maig, 2019
El reportatge de cristians perseguits exposa la greu situació de la llibertat religiosa al món