Pàgina d'inici > Noticies > Solidaritat

Tots units pels cristians perseguits

La plaça de Sant Jaume va acollir una concentració de recolzament als germans d’Orient Mitjà que pateixen per la proclamació de la seva fe

Els cristians perseguits a Síria i Iraq no estan sols. La llum de la pregària triomfa en l’obscuritat. Això va quedar patent en la concentració a favor dels germans cristians perseguits que va tenir lloc aquest dimecres, a les 21h, en la Plaça Sant Jaume. Tot i que al principi tot era fosc, les espelmes dels gairebé un miler de joves menors de 25 anys aplegats al centre de Barcelona van posar de manifest que la llum de la pregària i de l’esperança no s’apaga mai. En una emotiva i sincera oració de més d’una hora, els participants van resar el rosari amb l’objectiu de “frenar la indiferència d’Occident, inclosa la dels cristians, davant el que succeeix als nostres germans d’Orient”.

Però l’acte no només va consistir en silenci, perdó i misericòrdia per demanar pels cristians de Síria i Irak, sinó que també va incloure la lectura de testimonis que han viscut de prop situacions compromeses per defensar la seva fe. Un franciscà de Bòsnia va expressar que “es va veure obligat a triar entre odiar o estimar i vaig optar per l’amor. Això fou Crist”. També es va llegir el testimoni d’un bisbe Siro-catòlic de Mossul (Iraq), qui va explicar que “no volem que compartiu amb nosaltres la pena només. Compartiu també l’esperança”.

La manifestació silenciosa i reflexiva va ser organitzada per l’Associació Catalunya Jove amb la col·laboració d’Ajuda a l’Església Necessitada i el Diari El Prisma. “Estem molt contents pel resultat i esperem que ho poguem repetir i continuar també amb altres temàtiques com la pobresa, la pau o la vida”, afirma en Marc Miró, organitzador de l’esdeveniment. Que la llum de Crist il·lumini l’obscuritat que regna Síria i Iraq.

T'interessarà ...