Pàgina d'inici > Noticies > Papa Francesc

Tothom podrà participar en el “lavatori dels peus”

El Papa Francesc, ha fet saber el Vaticà, ha canviat el ritu del lavatori dels peus per tal que en ell hi puguin participar no sols els homes, sinó també tot el Poble de Déu

Fins ara la rúbrica del missal indicava que sols es podia rentar els peus als homes, tot recordant  el Sant Sopar de Jesús amb els apòstols. El Vaticà ha anunciat que per desig del Papa Francesc en el  pietós i popular “lavatori dels peus”, del Dijous Sant, no sols hi podran participar homes. Francesc, en carta al Prefecte de la Congregació per al Culte Diví, ha indicat que feia “temps que reflexionava sobre el ritu del lavatori dels peus”.

Així, en la mateixa carta, ha indicat que es fés un canvi en les rúbriques “a fi de millorar els mètodes d’aplicació, per expressar el significat del gest realitzat per Jesús en l’últim sopar, el seu do de si mateix “fins al final” per a la salvació del món, la seva caritat sense límits”. Per això, el Papa “després d’una acurada consideració” ha indicat que a “partir d’ara els pastors de l’Església poden triar els participants en el ritu entre tots els membres del Poble de Déu”, i no sols homes o nens, com era establert fins ara. 

T'interessarà ...