Totes les morts han estat vençudes gràcies a la Resurrecció

Reflexió de l’arquebisbe de Barcelona Mons. Joan Josep Omella per aquest Diumenge de resurrecció

Mons. Joan Josep Omella anima els cristians a viure contents perquè Déu viu i els estima com ningú més ho fa. Per aquesta raó s’ha de lliurar aquest amor a tots els que formen part de les nostres vides i especialment als més pobres i necessitats: “Sigueu cristians oberts, Església en sortida. No us deixeu robar l’alegria i l’esperança del ressuscitat “.

L’arquebisbe destaca la gran notícia de que Crist ha ressuscitat. Això vol dir que la mort ha estat vençuda i que “el cementiri no és el futur de l’home”, sinó que ho és Déu. I això cal extrapolar-lo a situacions actuals com les morts de càncer, d’accidents de trànsit, els embarassos malmesos, les morts dels suïcides i les provocades pel virus de la SIDA.

 

Text íntegre de la reflexió

Crist ha ressuscitat! Cap notícia és tan notícia, tan novetat com aquesta. Cap esdeveniment de la història és tan nou, tan extraordinari, tan bell, tan decisiu per a la humanitat com aquest: La mort ha estat vençuda. Totes les morts: de càncer, d’accidents cardiovasculars o de trànsit, els accidents laborals i el virus de la SIDA, la lenta agonia dels malalts crònics i d’alguns ancians; els embarassos malmesos, la mort dels suïcides i dels ajusticiats violentament o fredament; la mort dels nostres pares, dels nostres fills, dels nostres amics; la teva mort i la meva, totes les morts estan ja inicialment vençudes, radicalment superades: perquè Jesucrist, el Crucificat, el Soterrat, el Mestre i el Senyor, ha sortit victoriós del sepulcre, ha ressuscitat, veritablement ha ressuscitat

Pere i Joan, amb immensa sorpresa, van contemplar el sepulcre buit del Senyor. La sepultura no és el lloc dels que són vius. No són els cementiris el futur de l’home, ni les seves cendres surant en el cosmos, en els mars, al racó d’un paisatge familiar, a la llum, en l’energia. El futur de l’home és Déu, la casa del Pare, on està Jesucrist Ressuscitat, al seu costat, en l’amor de l’Esperit Sant. Jesús ens va dir: “Vaig a preparar-vos un lloc” (Jn 14, 3). “Us convé que me’n vagi” (Jn 16, 7).

Els deixebles no van veure només el sepulcre buit, el van veure a Ell. Al principi els va costar creure, els va costar convèncer. Però van menjar amb Ell, el van veure, li van tocar, van parlar amb Ell, van donar la vida per Ell i pel seu Evangeli de vida eterna. És tan bonica la resurrecció que sembla increïble. Els cristians d’avui, els cristians de tots els temps, la humanitat sencera, tenim la vida i l’esperança penjades en Ell.

Els deixebles estan junts, tancats, ens diu l’Evangeli, per por dels jueus. Els successives trobades amb el Senyor Ressuscitat i el do del seu Esperit, els omplen d’entusiasme i valentia. I surten, anuncien, proclamen la impressionant notícia de la seva victòria a la Creu, de l’amor sense mesura de Déu que ens ha tret a tots del pecat i de la mort, carregant amb els nostres pecats, el nostre sofriment i la nostra mort. El Papa sant Joan Pau II no es cansava de repetir-nos: “No tingueu por. Obriu de bat a bat les portes a Crist “. En la trobada amb el Senyor Ressuscitat, en la joiosa notícia de la seva Resurrecció, en l’Eucaristia, en la pregària, hi ha el secret de la nostra fe, de la nostra esperança, la nostra alegria, la nostra constància en l’amor. No tingueu por, confieu sempre, per dura que sigui la vostra prova.

Viviu contents perquè Déu viu, perquè Ell us estima com ningú pot estimar-vos. Lliureu aquest goig i aquest amor a tots els que us envolten, especialment als més pobres i necessitats. Sigueu cristians oberts, Església en sortida. No us deixeu robar l’alegria i l’esperança del ressuscitat.

Feliç Pasqua de Resurrecció a tots vosaltres!

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Juliol, 2019
Qui van ser els avis de Jesucrist? A continuació expliquem algunes de les tradicions que es coneixen dels dos sants celebrats el 26 de juliol
23 Juliol, 2019
Entrevista a l'advocat Enric Mas, nou vice-governador general de l’Orde del Sant Sepulcre per Llatinoamèrica
22 Juliol, 2019
La Fundació Pere Tarrés preveu becar les activitats d’uns 4.500 infants durant el mes d’agost