Pàgina d'inici > Noticies > Joventut

The Return 2.0

Castellnou del Bages va acollir un recés quaresmal de joves, que van viure un cap de setmana ple d’emocions i espiritualitat

Un centenar de joves de diverses parròquies de la diòcesi, juntament amb joves de Vic i Manresa, han viscut una convivència de Quaresma plena d’emocions a Castellnou del Bages. Seguint les aventures de la Tere, una jove adolescent que es busca a si mateixa, i rep la visita de Santa Teresa de Jesús, i el Dani, el seu amic, el passat dissabte al matí, van fer una gimcana basada en les marques i les modes.

Què és millor, Burger King o McDonalds? Quantes marques de roba coneixes? Representa la teva sèrie de televisió preferida… Aquestes eren algunes de les proves. Al final de cada prova, rebien marques que s’enganxaven per tot el cos. El matí va acabar quan el Dani, l’amic de la Tere, va patir un accident. De què serveixen totes aquestes marques, davant de molts moments de la vida? En grups és el que van compartir abans de dinar.

Castell interior

Després de dinar, Santa Teresa es va trobar la pobre Tere desconsolada, i li va explicar com ella, després d’anys buscant fora, va decidir buscar a dins seu la felicitat… En el seu Castell interior. I llavors va començar l’activitat de la tarda: una gimcana per 5 morades: la morada de les màscares sota les quals ens amaguem, la de les nostres pors, la de les persones importants a la vida, la dels somnis i desitjos i la del rostre de Déu. A partir de dinàmiques diverses anaven apuntant el que veien dins seu a “La llibreta de la vida”. Després de berenar van entrar a la sisena morada, la del pecat i del perdó. Mn. Jaume els va animar a experimentar el perdó en el sagrament de la reconciliació, i molts joves en van poder fer experiència en una bonica celebració.

Santa Teresa, després de sopar, els va convidar a conèixer el millor amic, l’Amic perfecte. Després d’un joc de nit els va repartir una carta adreçada a cada noi, de part de Jesús, que van poder llegir a la vetlla de pregària de la nit, on amb uns bonics cants i espelmes els esperava “el Amado”, el Senyor de la darrera morada, Jesús en el Santíssim Sagrament.

Un diumenge emocionant

El diumenge començava amb la Tere trobant-se el seu amic Dani i explicant-li plena d’emoció la trobada amb l’Amic la nit anterior. Santa Teresa els convidava a tots a sortir, com va fer ella, a anunciar aquest Jesús als seus amics. Ella ho va fer fundant convents, però ara ells han de fer-ho donant seus talents al servei de la bona nova. Per això van fer una excursió on van haver d’anunciar Jesús en  dibuix, cant i ball a diversos personatges que van trobar pel camí. El matí va acabar amb una eucaristia plena d’emoció, on la Viria, una de les monitores, va explicar-los la seva conversió. I així va acabar The Return 2. 

T'interessarà ...