Pàgina d'inici > Noticies > Sagrada Família

Teologia i música, unides per viure la Setmana Santa

El metropolità ortodox i compositor Hilarion presenta, a la Basílica de la Sagrada Família, la seva composició musical ‘Passió segons Sant Mateu’

Aplaudits per la multitud que s’aplegava a la Sagrada Família, van entrar el Cardenal Sistach i l’ortodox Hilarion de Volokolamsk, seguits per l’Orquestra Nacional Russa i el Cor Sinodal de Moscou. El compositor i teòleg Hilarion, doctor honoris causa de la FTC, va presentar a Barcelona la seva composició ‘Passió segons Sant Mateu’. En aquesta obra, la unió de text i música ofereix una composició musical amb una forta càrrega espiritual i emocional, que rememora els fragments més importants de l’Evangeli que narren els darrers moments de la vida de Jesús.

Una versió única

En l’adaptació que s’ha fet per ser representada a la Basílica de la Sagrada Família, l’actor Lluís Soler intercala, a manera d’evangelista, els textos corresponents als fragments musicals que s’interpreten. L’obra, però, s’inspira musicalment en l’obra homònima del gran compositor Johann Sebastian Bach i fusiona la interpretació que fa el metropolità Hilarion del seu llenguatge musical amb la música homofònica característica del culte ortodox.

T'interessarà ...