Temps de despertar

Entrevista a Ricardo Blázquez, arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola

L’arquebisbe de Valladolid i president de la Conferència Episcopal Espanyola, cardenal Ricardo Blázquez, considera que el temps de Quaresma convida els cristians a entrar en un procés de reflexió, de purificació interior, de sintonitzar amb l’Evangeli. Mons. Blázquez, afirma que la Quaresma és un temps també “per estar més atents a la crida del Senyor“. Així, accentua a centrar l’atenció “especialment a través dels germans que sofreixen”; “és un temps de despertar, d’espavilar, de fer camí seguint el Senyor fins a celebrar amb Ell la festa de la Pasqua de resurrecció”.

Què hem de treballar més en aquest temps?

El temps de Quaresma té diversos ingredients. Primerament, és un temps dedicat a l’oració d’una manera més intensa, que significa per a nosaltres atendre la crida del Senyor i donar-li resposta. La Quaresma també és una oportunitat perquè descobrim el Senyor. Perquè el trobem en els malalts, en els pobres, en aquells qui venen cap a nosaltres d’altres latituds, perquè els ulls del nostre cor puguin contemplar amb més espontaneïtat i amb més vocació de servei els qui són al voltant nostre.

I temps de despertar?

Sí, també ens va bé per despertar l’esperit; per no adormir-nos massa en el cos, que és el que anomenem també penitència, dejuni. Ens va bé també això, perquè sovint fa la impressió que l’austeritat i el dejuni només siguin una qüestió dietètica, quan també ens ajuden a escoltar la veu del Senyor.

Com viu la Quaresma?

Vull pregar més, també mortificar-me una mica més, estar més a prop dels pobres, dels malalts, dels ancians, perquè avui la soledat és un problema general. Ja no és un problema únicament de manca de pa, de lloc per a viure…, perquè molta gent pateix soledat. Per tant, cal estar a prop de les persones soles, acompanyar-les, escoltar-les, perquè necessitem escoltar i ser escoltats. És el que jo vull fer aquests dies, especialment, visitant parròquies per entrar en aquest camí cristià.

Entrevista realitzada per Òscar Bardají i Martín per al Full Dominical del 24 de març

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

23 Octubre, 2019
Cafè Youcat obre la temporada amb la Regina Mary, una cristiana que va patir la repressió religiosa a l'Índia hinduista