Teixint complicitats durant 500 anys

L'orde Hospitalària de Sant Joan de Déu celebra una Eucaristia en agraiment a aquest mig mil·leni de trajectoria vetllant per la salut dels més vulnerablesn

Cinc-cents anys teixint complicitats. Aquesta ha estat la clau, per la qual l’Orde Sant Joan de Déu ha arribat al seu cinquè centenari, i el lema missa d’acció de gràcies que es va celebrar a la basílica de Santa Maria del Mar amb motiu d’aquest aniversari. Al voltant de set-centes persones van assistir a l’acte, entre els quals s’hi trobaven germans, donants, benefactors, treballadors i molts altres, que durant aquest temps han participat en la tasca solidària de l’Orde.


El patrimoni més gran

El bisbe José Luís Redrado, membre de l’orde de Sant Joan de Déu i secretari emèrit del Pontifici Consell de la Pastoral de la Salut, va presidir l’Eucaristia, juntament amb altres preveres, entre ells, el rector de la basílica, Mn. Salvador Piè.

Durant l’homilia, Redrado va dedicar un agraïment general a tots els que han fet possible aquest mig segle, aquells que configuren “la família hospitalària” de Sant Joan de Déu i actuen reflectint l’Evangeli. “El patrimoni més gran de la família hospitalària no són les obres materials – va dir Redrado-. El patrimoni més gran és la santedat reconeguda per l’església, d’un gran nombre dels nostres germans, i la santedat no només reconeguda per l’Església, sinó viscuda i obtinguda per un nombre encara més gran, de religiosos i professionals laics en el marc històric de 500 anys de l’Hospitalitat.”

El bisbe Redrado va mencionar de diversos professionals que han passat per l’entitat, entre aquests els 13 voluntaris que van anar a Nigèria i a Serra Leone  per a guarir els malalts d’Ebola, els quals com va dir, van actuar com a la parabol·la del bon samarità. Va elogiar també, tantes vivències viscudes durant 500 anys amb la família hospitalària, “pàgines plenes de caritat y amor al pròxim, traduïdes amb senzillesa com ho és l’Evangeli”, tal com va dir. Donar de menjar, de veure, estant al costat de qui pateix i té necessitat. Curar i cuidar. 500 anys sembrant el bé, hospitalitat i teixint complicitat. Una tasca possible gràcies als germans, i a un exèrcit de treballadors, voluntaris benfactors i amics. Una cadena en creixement tècnic humà i espiritual”, va afegir.

Recordatori

En acabar la missa es va reproduir un visionat amb fotografies del passat i el present, dels anys viscuts al llarg d’aquest mig segle mostrant la cara més humana de l’entitat, des d’on es fa possible guarir aquells que ho necessiten. També, es va passar un vídeo del superior general de l’orde, Jesús Etayo, que des de Roma agraïa els reconeixements rebuts a tot el país i a totes les persones han participat de la voluntat de la congregació. En representació d’aquest, va assistir el provincial superior de la província d’Aragó- Sant Rafael, José Luis Fonseca, que va donar les gràcies per l’assistència a l’acte i l’acció de tota la família hospitalària de Sant Joan de Déu.

Per acabar, la Coral de Sant Joan de Déu va interpretar diverses peces musicals, com el Cant dels Ocells o l’Al·leluia de Händel, entre d’altres, amb l’objectiu de participar i entonar un “gràcies” per aquest mig mil·leni de vida.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...