Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

'Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura'

Una llarga amistat uneix la comunitat francesa i la realitat de l’església catalana. Per aquest motiu es va organitzar al Seminari Conciliar una trobada oberta a totes les generacions i una pregària d'acció de gràcies a Santa Maria del Mar

Des de fa molts anys una llarga amistat uneix la comunitat de Taizé i la realitat de l’església catalana. Per aquest motiu es va organitzar al Seminari Conciliar una trobada oberta a totes les generacions sota al títol  ‘Taizé-Catalunya 2015: una amistat que perdura’.

I és que Les delegacions diocesanes de pastoral juvenil, i diferents grup de persones properes a la comunitat de Taizé, es volen unir als actes commemoratius que organitza la comunitat al llarg de l’any 2015 amb motiu del centenari del naixement del germà Roger i del 75è aniversari de la seva arribada al poblet francès. Un dia que es va convertir en una manifestació de fe i amistat.

“El lema d’aquest any, “una amistat que perdura”, és degut a la llarga relació que uneix Catalunya amb Taizé. Aquest any, que estem de celebracions especials amb els 100 anys del naixement del germà Roger, volem celebrar des d’aquí Catalunya aquesta relació que tenim amb la comunitat”, va remarcar la Clara, que assisteix a Taizé des de la seva infància.

Els anys 60 ja hi va haver joves catalans que van freqüentar la comunitat de Taizé. I alguns germans de la comunitat són catalans. En tres ocasions la ciutat de Barcelona i la seva diòcesi han acollit una trobada europea de joves, organitzada per la comunitat de Taizé. Ha estat els anys 1979, 1985 i 2000, any en què es van aplegar a Barcelona gairebé 80.000 joves acollits per les parròquies, les famílies i les comunitats religioses de la capital catalana i de les ciutats veïnes

Tallers i Pregària

La trobada va iniciar pel matí a les 10:00h. Es va fer una pregària i diferents tallers que volien una mica reflectir el lligam de totes aquelles persones amb Taizé. Un dia que es va convertir en una manifestació de fe i amistat. “Es fan reflexions, tallers i cants…és un espai on es fa silenci, hi ha serenitat i tranquil·litat, tothom està molt ben coordinat. “Et reuneixes amb gent que pensa semblant a tu i que també necessita aquesta pau que avui en dia en la societat fa falta”, afirmen algunes de les joves participants.

El mes de desembre la Direcció General d’Afers Religiosos va guardonar la comunitat de Taizé amb el IV Memorial Cassià Just pel seu treball amb els joves, a favor de la reconciliació i amb perspectiva ecumènica.

Després de dinar va tocar el torn del germà Pere, que va fer un petit i sentit recorregut en la figura del germà Roger. “He volgut recordar el que el germà Roger ens va deixar, que tal com ho he dit en aquestes últimes paraules és eixamplar, fer-nos obrir cap a una nova solidaritat. El que més destacaria de la seva figura era la seva bondat, la seva manera d’acollir, d’estar amb la gent, de voler acompanyar a la gent perquè cadascú descobrís el seu camí i el seu compromís”.

Ja cap al vespre, Santa Maria del Mar va acollir una pregària d’acció de gràcies. Uns moments de silenci que van servir per que els centenars de feligresos que van omplir la basílica recordessin la figura del germà roger i donessin les gràcies per uns 75 anys plens d’amistat, de fe i de moments que els han ajudat a créixer com a persones.

La propera Trobada Europea de Joves se celebrarà a la ciutat de València, essent també una nova oportunitat per tots els catalans d’acompanyar la comunitat i els milers de peregrins que arribin de tot Europa a viure una nova trobada de pau i reconciliació. El mes de desembre la Direcció General d’Afers Religiosos va guardonar la comunitat de Taizé amb el IV Memorial Cassià Just pel seu treball amb els joves, a favor de la reconciliació i amb perspectiva ecumènica.

T'interessarà ...