Pàgina d'inici > Crítiques > Cinema

Star Wars VII: El Despertar de la Força

La saga torna amb una setena entrega que tot i mantenir la idea original es presenta plena d'efectes especials,però, buida de continguts

A Una Pausa per al Cinema, MnPeio Sànchez inicia l’any amb una pel·lícula que ha tancat el 2015 i inicia el 2016 com una de les produccions més taquilleres als grans cinemes. Després d’una llarga saga, Star Wars ha arribat a l’episodi set amb El Despertar de la Força, un film que segons el crític de cinema, esdevé una “eina de màrqueting”.


Sinopsis

La pel·lícula se situa trenta anys després de la victòria de la República a l’Imperi, quan l’Emperador Palpatine i Darth Vader van morir a les mans de Luke Skywalker. El pes de la victòria, però, ha pesat sobre tots ells i l’ombra de l’Imperi no ha desaparegut del tot, ja que ha aparegut el “Primer Ordre” i ha reaparegut la por i el domini sobre la galàxia.

Els vells revolucionaris mai moren i continuen lluitant en contra d’aquest moviment. Hi ha un gran misteri que ronda la galàxia, l’heroi Jedi Skywalker, desaparegut i amagat del seu passat, es buscat per tothom. Amb tot, l’esperança no mor mai, i en un planeta llunyà de la galàxia, una noia rep per sorpresa la visita d’un petit androide amb un secret al seu interior. Aquesta, juntament amb un soldat renegat del “Primer Ordre”, intentarà resoldre els molts misteris sobre la desaparició i es descobrirà, així, el futur de tots els herois del passat.

Cinema d’efectes especials

La crítica ha deixat l’esperada pel·lícula en diferents posicions del pòdium. Alguns l’han situat en el primer lloc com una “meravella difícilment comparable amb res” (El Mundo). També l’han situat en el segon i el tercer lloc, titllant-la de “remake” més que d’una seqüela, però aplaudint com continua la intriga i la idea original. Altres, l’han desbancat directament de les primeres posicions, catalogant-la com un “aparell de màrqueting i un èxit comercial buit de cinema”. Així ho expressa MnPeio Sánchez, que l’ha considerada una obra plena d’efectes especials i amb molta guerra però sense significat ni cap substància destacable.

T'interessarà ...