Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Sor Cristina, guanyadora de “La Voz” italiana

La monja ursulina afirma que "tot això ha passat perquè a fora hi ha una set d’alegria, d’amor, una set d’un missatge bell i pur”

Sor Cristina Scuccia, la revelació de la versió italiana de “La Voz”, es va proclamar aquest dijous guanyadora del programa. Per a celebrar-ho, va convidar a tot el públic a resar conjuntament un Pare Nostre. “El meu somni és pregar tots junts agafats de la mà. Vull que Jesús entri aquí dins, entre nosaltres”, va dir Scuccia abans d’iniciar una oració que va ser acompanyada per alguns i respectada en silenci per tots.    

La monja ursulina va aconseguir tocar el cel gràcies al 62% dels vots emesos per l’audiència, que li van concedir, a més, un contracte discogràfic amb la productora Universal.

Set d’alegria i amor

Abans, però, es va viure una gala final apassionant. El punt àlgid del programa es va viure quan Sor Cristina, acompanyada i animada per algunes de les seves germanes ursulines, va cantar una cançó pròpia. Lungo la riva, un tema rítmic i d’estètica gospel.

Finalitzada l’actuació, una de les grans referents de la música italiana, la cantant Raffaella Carrá, va assegurar que Cristina havia nascut per “viure sobre un escenari”. Va preguntar-li si era una veritable religiosa i què pensava del Papa Francesc. La seva resposta va ser eloqüent: “Tot això ha passat perquè a fora hi ha una set d’alegria, d’amor, una set d’un missatge bell i pur”.

Una vida de conte de fades

Com en un conte de fades, una noia somia en ser una cantant famosa, participa sense èxit a càstings de programes caçatalents. Però ella insisteix, fins que arriba l’edició italiana de La Voz, en la segona cadena pública italiana. I es converteix en un fenomen aclamat pel públic i adorat pel jurat. Sor Cristina comença a brillar amb llum pròpia, les seves mencions acaparen Twitter durant el programa cada dimecres i el seu vídeo de debut el veuen 50 milions de persones.

Cristina va viure fins als 19 anys als peus del volcà més alt d’Europa, l’Etna, en una localitat de 30 mil habitants de la Sicília oriental. Pare obrer, mare mestressa de casa. Tenia nuvi i freqüentava la Universitat. El 2008, va actuar en un musical sobre la Congregació de les Ursulines i va decidir quedar-se a l’Acadèmia artística de la mateixa congregació, dirigida per Claudia Koll, exactriu eròtica que va canviar de carrera després d’una sobtada conversió. Allí va decidir fer-se novícia.

“Tinc un do i us el dono”, es va presentar amb la timidesa de qui no està acostumat als focus. “Espero d’un moment a l’altre la crida del papa Francisco, bromejava, diu que cal obrir-se al món. Vinc a testificar que Jesús és alegria”.

T'interessarà ...