Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Solidaritat i pregària per les víctimes del Canal de Sicília

La comunitat de Sant'Egidio va organitzar aquesta convocatòria per dir prou als naufragis i a la indiferència davant dels accidents que s’han produït a La Mediterrània aquests dies

Solidaritat i pregària. Sota aquestes dues màximes la comunitat de Sant’Egidio de Barcelona va organitzar el passat divendres a la plaça del Rei una trobada en record de les víctimes de l’accident que es va produir al Canal de Sicília, on van desaperèixer 950 immigrants, la major tragèdia de les dues últimes dècades.

“Hem fet aquesta convocatòria per dir prou als naufragis, a la indiferència, davant dels morts que s’ha produït a la mediterrània aquests dies. Es tracta d’un acte de solidaritat i pregària, va apuntar Xavier Vidal, responsable d’immigració de la comunitat de Sant’Egidio de Barcelona.

Objectius

I és que tal com afirmen els responsables de la comunitat, cal posar fi immediatament a les morts al mar, crear una xarxa per a sol·licituds d’asil regulars i multiplicar els esforços diplomàtics per aturar les guerres que hi ha obertes.

L’objectiu primer és conscienciar a la gent de tot el que està passant. Aquest crit de prou busca aquesta finalitat. Alhora també es vol crear corrents humanitaris per tal que els immigrants que arribin al nostre país ho puguin fer d’una manera segura. També crear en els països d’origen situacions  perquè això no torni a passar”, va remarcar.

Després d’una presentació a càrrec del responsable d’immigració de Sant Egidi, l’acte va comptar amb diferents testimonis que van transmetre un missatge de solidaritat cap a les víctimes i fins i tot algun que va explicar de primera mà  les dificultats de molta gent  que es veu obligada a deixar el seu país amb l’esperança de trobar un futur amb més possibilitats.

L’Operació Tritó no funciona.

La comunitat de Sant’Egidio considera que si Europa no està a l’alçada de posar fi a les inacceptables morts al mar, l’ONU ha d’entrar en acció utilitzant tots els mitjans possibles, inclosa la convocatòria urgent d’una reunió del consell de seguretat.

Sant’Egidio s’uneix a la sentida pregària que el papa Francesc va realitzar a l’Àngelus per persones que “buscaven felicitat” però han acabat trobant la mort, i s’afegeix a la seva petició d’una mobilització de la comunitat internacional. L’operació Tritó està demostrant que no és eficaç. Itàlia, que malgrat les nombroses dificultats en els darrers anys ha salvat milers de vides humanes amb Mare Nostrum, no pot fer front tota sola a aquest fenomen.

També consideren que si la Unió Europea no és capaç de fer front a un fenomen que afecta les seves fronteres meridionals, és necessari que ho facin les Nacions Unides. De no ser així, recaurà sobre la consciència de tota la humanitat la greu culpa de no haver salvat aquells que podien i havien de ser salvats: famílies que fugen de la guerra, tal com ho demostren els darrers desembarcaments que s’han produït en ports italians, formats en gran part per eritreus i sirians que demanen refugi.

En definitiva, va ser una iniciativa que va servir per pregar per totes les víctimes i sobre tot, per fer adonar a tota la gent que el Naufragi d’immigrants és un problema que cal atacar, no es pot esperar més. 

T'interessarà ...