Pàgina d'inici > Noticies

Solemnitat del Corpus Christi 2012

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes Benvolguts i benvolgudes, El proper dia 10 de juny celebrarem la solemnitat del Corpus Christi i em plau invitar-vos a tots [...]

Als preveres, diaques, religiosos, religioses, laics i laiques, membres del Consell Pastoral Diocesà i dels consells parroquials i arxiprestals, escoles cristianes, mestres i professors de religió, dirigents de moviments, associacions i altres entitats diocesanes

Benvolguts i benvolgudes,

El proper dia 10 de juny celebrarem la solemnitat del Corpus Christi i em plau invitar-vos a tots a participar en l’Eucaristia (18.30 hores) i la processó pel Pla de la Seu i els carrers veïns. Aquesta celebració té una llarguíssima tradició a la nostra Església de Barcelona i és una manifestació de la nostra fe en l’àmbit públic de la ciutat.

El Papa Benet XVI, parlant de la festa de Corpus, deia que “si el Dijous Sant es posa en relleu l’estreta relació que existeix entre l’última Cena i el misteri de la mort de Jesús en creu, la festa del Corpus Christi, amb la processó i l’adoració comunitària de l’Eucaristia, ens fa prestar atenció envers el fet que Crist es va immolar per la humanitat sencera. El seu pas per les cases i carrers de la nostra ciutat – deia el Papa – serà per als seus habitants una ofrena de joia, de vida immortal, de pau i d’amor”.

El testimoni de la nostra fe en la presència de Jesús en el Santíssim Sagrament és un servei que prestem als ciutadans de Barcelona moguts per l’esperit de l’evangelització que mou els nostres cors. Us invito a tots, sacerdots, diaques, religiosos, religioses i laics a participar en aquesta celebració diocesana a la façana ja bellament restaurada de la nostra Església Catedral. Us prego que vulgueu invitar en nom meu els membres de la vostra parròquia i comunitat, també els infants que enguany han celebrat la primera comunió i els seus pares i família.

Amb una salutació molt cordial,

 Lluís Martínez Sistach

Cardenal Arquebisbe de Barcelona

T'interessarà ...