Pàgina d'inici > Noticies

Solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè

La Mare de Déu de la Mercè és la patrona de l’Arquebisbat de Barcelona, de la Província Eclesiàstica i del Cap i Casal de Catalunya. La devoció dels barcelonins per la seva patrona és fortament arrelada en el cor dels creients i ciutadans. En honor a la Mare de Déu de la Mercè els propers [...]

La Mare de Déu de la Mercè és la patrona de l’Arquebisbat de Barcelona, de la Província Eclesiàstica i del Cap i Casal de Catalunya. La devoció dels barcelonins per la seva patrona és fortament arrelada en el cor dels creients i ciutadans.

En honor a la Mare de Déu de la Mercè els propers dies se celebraran distints actes:

 Actes a la Basílica de la Mare de Déu de la Mercè i Sant Miquel Arcàngel

Diumenge 22 a les 17 h. Processó pels carrers del barri Gòtic.

La imatge de la Mare de Déu de la Mercè sortirà de la seva basílica a les 17h i serà portada en processó pels principals carrers del barri Gòtic. Enguany el recorregut serà distint al habitual: Plaça de la Mercè, c/ Avinyo, c/ Ferran, Plaça Sant Jaume i carrers de la Ciutat i Regomir, fins a tornar a la Basílica.

Dilluns 23: Celebracions a la Basílica de la Mercè

A les 12h santa missa a la basílica; a les 19h missa i exposició del Santíssim Sagrament.

Dimarts 24: Solemnitat de la Mare de Déu de la Mercè

A les 8h ofrena floral dels Trabucaires de Barcelona

A les 9,30 h  Missa

A les 10,30 h Missa Solemne presidida pel Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Dr.  Lluís Martínez Sistach, i concelebrada pel bisbe auxiliar Mons. Sebastià Taltavull, en la celebració de la Patrona de l’Arxidiocesi, de la Província Eclesiàstica de Barcelona (Arquebisbat de Barcelona i bisbats de Sant Feliu de Llobregat i Terrassa) i de la ciutat de Barcelona. Ofrena floral de les cases regionals.

A les 13 h Missa amb ofrena floral de les comunitats hispoanoparlants i filipines de Barcelona

A les 18 h Missa amb traducció al llenguatge de signes per persones sordes

A les 20 h Missa i cloenda de les festes patronals

Actes a la parròquia de Sant Pere Nolasc (Plaça Castella, 6)

Novena a la Mare de Déu de la Mercè del 15 al 23 de setembre

A les 19.30, celebració mariana i a les 20h, eucaristia. 

El dia 23, en record de la visió de sant Pere Nolasc de la baixada de la Mare de Déu de la Mercè, missa concelebrada presidida pel P. provincial de l’Orde de la Mercè d’Aragó, a les 24 h.

El dia 24, misses a les 11, 12, 13 i 19.30h. El cambril amb la imatge de la Mare de Déu es podrà visitar el diumenge 22, el dia 23 al vespre i tot el dia 24.

T'interessarà ...