S’inauguren els 150 anys de Sant Josep de Badalona

Comença un curs ple de sorpreses i celebracions per la parròquia badalonina que fa un segle i mig que va iniciar la seva activitat

150 anys són els que celebra la parròquia de Sant Josep de Badalona. L’església ja s’ha vestit de festa per començar amb tot el que li ofereix aquest any emotiu i especial. Aquest cop amb uns convidats d’honor. El cardenal Lluís Martínez Sistach, i l’alcalde de Badalona, Àlex Pastor. A més també van participar tots els membres de la comunitat en una Eucaristia molt participada i molt viscuda.

Orfeó badaloní va posar el punt més musical a Monestir de la Divina Providència. Es va mostrar un agraïment col·lectiu a les germanes de la Divina Providència que van ser les primeres en acollir la parròquia en els seus inicis l’any 1868; quan el bisbe de Barcelona, Pantaleó Montserrat, va dividir Badalona en dues demarcacions parroquials.

Els gegants entren a l’església

Amb el repicar de les campanes es va arribar a la cercavila pels carrers de Badalona amb un fet que mai havia passat: els gegants de Badalona van entrar a l’església per ballar una dansa popular celebrant tot així la inauguració de les celebracions d’aquest segle i mig d’història amb una església de Sant Josep plena a vessar.

Història de Sant Josep

L’any 1920 va ser col·locada la primera pedra de la nova església de Sant Josep. Cinc anys van trigar en acabar d’edificar-ne la capella i la rectoria que van ser beneïdes l’1 de març de 1925. Badalona va passar de vila a ciutat, i la seva població l’any 1925 ja havia triplicat la del 1868: de 10.000 a 30.000 habitants.

Alegria i agraïment per part dels feligresos que vivien emocionats aquesta celebració. Un acte que commemora 150 anys d’una parròquia del poble i pel poble. Una parròquia que ha estat el motor del món obrer, on s’ha viscut la realitat obrera dels més pobres, dels immigrants que han trobat en Sant Josep una casa amb la porta oberta.

T'interessarà ...