“Sigues valent, la missió t’espera”

Aquest diumenge torna el DOMUND, la Jornada universal que valora la causa missionera i crida a ajudar-los a desenvolupar el seu treball

El diumenge 22 d’octubre se celebra la Jornada Mundial de les Missions, el DOMUND, amb el lema “Sigues valent, la missió t’espera”. El DOMUND és una Jornada universal que es celebra cada any a tot el món, el penúltim diumenge d’octubre. És, a més, una crida a la responsabilitat de tots els cristians en l’evangelització. És el dia en què l’Església llança una especial invitació a estimar i donar suport a la causa missionera, ajudant els missioners.

El Domund també és una jornada per valorar el lliurament dels missioners i una oportunitat per ajudar-los a desenvolupar el seu treball. L’Arxidiòcesi de Barcelona té al voltant de 200 missioners, d’aquests, el 46% es troba a Amèrica, el segueix Àfrica amb un 24%, Europa amb un 17% i Àsia amb 13%
La història de les missions és la història de la vocació de l’Església. En paraules del Papa Francesc, en el seu missatge per a la Jornada Mundial de les Missions, “l’Església és missionera per naturalesa; si no ho fos, no seria l’Església de Crist, sinó que seria només una associació entre moltes altres, que acabaria ràpidament esgotant el seu propòsit”. Vocació missionera i responsabilitat dels cristians “en un món confós per tantes il·lusions, ferit per grans frustracions i esquinçat per nombroses guerres fratricides, que afecten de forma injusta sobretot els innocents”.

Els missioners exerceixen una labor evangelitzadora i social, i això inclou des de construir escoles a treballar la terra. El seu treball també es fa extensiu a programes educatius, sanitaris i socials, prioritzant tot el que millori la vida de les persones.  Els missioners s’han convertit en moltes ocasions en la veu dels que necessiten ser escoltats. Ells que viuen la vocació fora de les seves fronteres, poden entendre millor les històries que mouen el món.

 

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

19 Juny, 2019
Aquest és el significat de la tradició que acull el claustre de la Catedral de Barcelona pel Corpus Christi