Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Sí a una societat millor

Marcar la X a favor de l'Església no té cap cost per al contribuent i el 0,7 % dels seus impostos es destinarà a col•laborar perquè l'Església segueixi desenvolupant la seva tasca

Marca Sí a la tasca social de l’Església. Marca Sí a l’esperança. Marca Sí a la formació per a vida. Marca Sí a la preservació del patrimoni cultural. Marca Sí a una societat millor.

On alguns poden veure simplement una casella, l’Església veu el compromís de milions de voluntaris, que any rere any demostren estar al servei dels altres, a prop dels més necessitats, compromesos amb la cura de les persones grans o la formació per a la vida. Gran part dels diners recaptats es destinaran Càritas i Mans Unides, que fan una tasca fonamental per a milions de persones, defensant la seva dignitat i cobrint les seves necessitats bàsiques.

Per què marcar la X a favor de l’Església Catòlica?

La tasca que porta a terme l’Església, gràcies als ingressos obtinguts a través de la X en la Declaració de la Renda, suposen entre un 25 % i un 30% de les seves necessitats, que repercuteix en benefici per a tota la societat. Al costat del diners, està també el suport, la companyia, el consol, l’esperança… El que de veritat una persona pot donar pels altres. La tasca pastoral i assistencial que l’Església aporta a la societat s’estén a través de 23.000 parròquies, 300 llars d’infants, més de 900 orfenats i 1.600 centres d’acollida i reinserció social i familiar.

Per al seu sosteniment, l’Església no rep res dels pressupostos generals de l’Estat. Els contribuents trien lliurement i voluntàriament, cada any, posar la X en la Declaració de la Renda. Marcar la X a favor de l’Església no té cap cost per al contribuent i el 0,7 % dels seus impostos es destinarà a col·laborar perquè l’Església segueixi desenvolupant la seva tasca.

Ajudar al finançament de l’Església és compatible amb marcar la casella de Fins Socials, i en el cas que es marquin les dues caselles es destinarà un 0,7% dels seus impostos a l’Església Catòlica i un 0,7% a Fins socials, sense que suposi un cost addicional per al contribuent. Les declaracions a favor de l’Església catòlica durant l’any 2012 van ser més de 7 milions, fet que suposa que la quantitat total recaptada per Assignació Tributària va ser del voltant de 250 milions d’euros, gairebé dos milions més que l’any anterior.

T'interessarà ...