Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Sí a una societat millor

Marcar la X a favor de l'Església no té cap cost per al contribuent i el 0,7 % dels seus impostos es destinarà a col•laborar perquè l'Església segueixi desenvolupant la seva tasca

Marca Sí a la tasca social de l’Església. Marca Sí a l’esperança. Marca Sí a la formació per a vida. Marca Sí a la preservació del patrimoni cultural. Marca Sí a una societat millor.

On alguns poden veure simplement una casella, l’Església veu el compromís de milions de voluntaris, que any rere any demostren estar al servei dels altres, a prop dels més necessitats, compromesos amb la cura de les persones grans o la formació per a la vida. Gran part dels diners recaptats es destinaran Càritas i Mans Unides, que fan una tasca fonamental per a milions de persones, defensant la seva dignitat i cobrint les seves necessitats bàsiques.

Per què marcar la X a favor de l’Església Catòlica?

La tasca que porta a terme l’Església, gràcies als ingressos obtinguts a través de la X en la Declaració de la Renda, suposen entre un 25 % i un 30% de les seves necessitats, que repercuteix en benefici per a tota la societat. Al costat del diners, està també el suport, la companyia, el consol, l’esperança… El que de veritat una persona pot donar pels altres. La tasca pastoral i assistencial que l’Església aporta a la societat s’estén a través de 23.000 parròquies, 300 llars d’infants, més de 900 orfenats i 1.600 centres d’acollida i reinserció social i familiar.

Per al seu sosteniment, l’Església no rep res dels pressupostos generals de l’Estat. Els contribuents trien lliurement i voluntàriament, cada any, posar la X en la Declaració de la Renda. Marcar la X a favor de l’Església no té cap cost per al contribuent i el 0,7 % dels seus impostos es destinarà a col·laborar perquè l’Església segueixi desenvolupant la seva tasca.

Ajudar al finançament de l’Església és compatible amb marcar la casella de Fins Socials, i en el cas que es marquin les dues caselles es destinarà un 0,7% dels seus impostos a l’Església Catòlica i un 0,7% a Fins socials, sense que suposi un cost addicional per al contribuent. Les declaracions a favor de l’Església catòlica durant l’any 2012 van ser més de 7 milions, fet que suposa que la quantitat total recaptada per Assignació Tributària va ser del voltant de 250 milions d’euros, gairebé dos milions més que l’any anterior.

T'interessarà ...

El més llegit