Pàgina d'inici > Noticies > Església de Barcelona

Cinema espiritual a les aules

Es presentarà a professors una selecció de set pel·lícules, acompanyada de material didàctic, que ajudi els alumnes a trobar Déu "als afores”

Mirant el curs vinent, des del departament de cinema de l’Arquebisbat de Barcelona, Mn. Peio Sánchez presenta als docents les pel·lícules que encapçalaran la Setmana del Cinema Espiritual 2018- 2019. Es tracta d’una proposta de set films perquè mestres i professors treballin durant el curs vinent a classe. Venen amb material didàctic, per facilitar l’aprenentatge dels valors i el sentit espiritual de cada un dels films.

“Un anunci als afores”

Enguany, aquesta XVa edició ve amb el lema: “Un anunci als afores”. Una consigna, ideada a partir de la pel·lícula del director Martin McDonagh (Tres anuncis als afores), guardonada pels Òscar 2018. La idea es convidar els alumnes a buscar aquest “anunci als afores”, aquesta crida de Déu que ens convida a Sortir!, tal com diu el nou Pla Pastoral, i a buscar l’amor de Déu en els germans de les perifèries.

En total s’ha triat diverses pel·lícules destinades als alumnes de Batxillerat, Educació Secundària (ESO), Ed. Primària i/ o bé Ed. Infantil. Cada una ha estat escollida en funció de l’objectiu que es persegueix en aquesta entrega. En aquesta línia, les trames proposades plantegen aquesta Església que mira cap al més necessitat i el lema pretén motivar al jove espectador a seguir l’exemple dels personatges dels films, de manera que actuïn de la mateixa manera i imitant els seus valors. Així es vol enaltir els més pobres des de l’Evangeli tal com el Papa Francesc demana i canviar el món des del canvi personal.

Treballar el Sínode

“Els joves, la fe i el discerniment vocacional” és el tema del proper sínode dels bisbes. Tindrà lloc a Roma del 3 al 28 octubre. Tal com diu el crític de cinema espiritual, Mn. Peio Sánchez, es vol “aprofitar per donar a conèixer les seves conclusions i fer-ne ressò de les seves propostes”.

Un Sínode que vol contribuir a “l’escolta dels joves i la seva visió de l’Església i del món adult”. També es treballarà en el “discerniment per a les decisions del seu projecte de vida” i vetllar per “la formació dels agents de pastoral i l’educació en la responsabilitat i el servei”.

7 pel·lícules

Entre les pel·lícules escollides destaquen: Wonder ( Stephen Chbosky, 2017), Una bolsa de Canicas (Christian Duguay, 2017) , La Cabaña ( Stuart Hazeldine, 2017) Campeones ( Javier Fesser, 2018), Mi Mundial ( Carlos Andrés Morelli, 2017), Se armó el Belen (Timothy Reckarti, 2017) Padington 2 ( Paul King, 2017).

T'interessarà ...