Pàgina d'inici > Noticies

Sessió acadèmica d'homenatge al beat Joan Pau II, Papa

Dimecres, 1 de juny de 2011 a les 19:30 hores al Seminari Conciliar Després de la missa d’acció de gràcies pel do de la beatificació del Papa Joan Pau II que tingué lloc el proposat dijous 12 de maig a la Santa Església Catedral Basílica Metropolitana de la Santa Creu i Santa Eulalia, l’Arquebisbat de [...]

Dimecres, 1 de juny de 2011 a les 19:30 hores al Seminari Conciliar

Després de la missa d’acció de gràcies pel do de la beatificació del Papa Joan Pau II que tingué lloc el proposat dijous 12 de maig a la Santa Església Catedral Basílica Metropolitana de la Santa Creu i Santa Eulalia, l’Arquebisbat de Barcelona continua homenatjant la gran figura del Papa Joan Pau II, el Magne, amb un acte acadèmic, presidit pel. Sr Cardenal Arquebisbe, Dr. Lluis Martinez Sistach, dedicat a glosar figura del beat Joan Pau II  i que comptarà amb la presència del cardenal Camilo Ruini, ex president de la Conferència Episcopal italiana i que durant molts anys fou el Cardenal Vicari de Joan Pau II per a la diòcesi de Roma. El cardenal Ruini ha estat i segueix essent una figura destacada del catolicisme italià.

L’acte compta amb l’organització i suport  de la Facultat de Teologia de Catalunya, la Facultat de Filosofia de Catalunya i la col·laboració de l’ Institut Superior de Litúrgia de Barcelona i de l’ Institut de Teologia Espiritual de Barcelona.

Abans de la intervenció del cardenal Ruini, hi intervindran  també el Dr. Pere Montagut amb la seva intervenció “L’espiritualitat sacerdotal i laïcal en el ministeri de Joan Pau II”, Director de l’ITEB; el Dr. Jaume González Padrós , Director de l’ISLB que glosarà sobre “Joan Pau II i la litúrgia:  de la reforma al aprofundiment”; el Dr. Joan Martínez Porcell, Degà President de la FFC sobre el tema “El pensament filosòfic de Joan Pau II”; el Dr. Armand Puig i Tàrrech, Degà-president de la FTC parlarà sobre “El pensament teològic de Joan Pau II”

El Sr. Cardenal Camilo Ruini, Cardenal Vicari Emèrit de la diòcesi de Roma evocarà en les seves paraules “Joan Pau II: santedat i eficàcia històrica”. Clourà l’acte el Sr. Cardenal, Dr. Lluís Martinez, Arquebisbe de Barcelona i Gran Canceller de les Facultats.

El cardenal de Barcelona invita tots els diocesans a aquest acte.

T'interessarà ...