‘Ser a casa’

L'escriptor portugués Gabriel Magalhães presenta el seu nou llibre sobre el cristianisme a l'Europa del segle XXI

L’escriptor portuguès, Gabriel Magalhães, ha vingut a Barcelona per presentar el seu nou llibre Ser a casa. Reflexions sobre el cristianisme a l’Europa del segle XXI. En un acte que ha presentat el president de la Fundació Joan Maragall, Josep Maria Carbonell.

A mig camí entre la meditació i la reflexió, Ser a casa és el llibre en què Gabriel Magalhães exposa una proposta de vivència del cristianisme per als europeus del segle XXI. Sense caure ni en la nostàlgia ni en l’il·lusionisme utòpic, ofereix el testimoniatge d’una experiència del cristianisme desacomplexada i honesta. Un llibre que proposa l’alegria com a destí efectiu d’un cristià amb la metàfora principal del llibre de dissenyar una casa per viure-hi per sempre.

A casa

Una metàfora que ens mostra les estances de la vivència del cristianisme. D’aquesta manera dibuixa un mapa de les virtuts i els matisos de l’experiència cristiana. Des de l’alegria i per a l’alegria. Segons Magalhães: “No hi ha cristianisme al segle XXI si no és des de la presència arrelada de la paraula en nosaltres. Si no és a casa”.

Gabriel Magalhães

Gabriel Magalhães és un escriptor portuguès. Doctorat en Filologia Hispànica i Portuguesa, ha impartit la docència a la Universitat de Salamanca i actualment exerceix de professor de Literatura a la Universitat de Beira Interior (Portugal). És autor d’obres d’assaig i de ficció, en portuguès i en castellà, entre les quals destaquen Não tenhas medo do escuro (2009), Planície de espelhos (2010), Madrugada na tua alma (2011), Los secretos de Portugal (2012), Restaurante caníbal (2014) i Los españoles (2016). Ha publicat en aquesta mateixa col·lecció Mirall de vida. Una lectura quotidiana de l’Evangeli (Cristianisme i Cultura, 83). Ha coordinat, juntament amb Fátima Fernandes da Silva, el volum El dret al futur: assaig i pensament cívic a Catalunya i a Portugal (2013). Col·labora com a articulista a La Vanguardia.

T'ha agradat aquest contingut? Subscriu-te al nostre butlletí electrònic. Cada setmana, l'actualitat de l'Església diocesana al teu correu.

T'interessarà ...

14 Juny, 2019
L’ARA i la Fundació La Caixa donen 20.000 euros a Santa Anna i a l’Hospital Sagrat Cor per la seva tasca en l’hospital a peu de carrer